panowie pomocy.Wymontowalem dzisiaj moja ramke w celu montazu columbusa i na ramce nie ma zadnego oznaczenia...pomocy jaki moze miec numer ramki do rs???
Szumy w okolicy alternatora.
Zwiń
X
-
Szumy w okolicy alternatora.
Panowie jest taki problem w OII 1.6 mojego wujka nagle podczas jazdy cos zaczelo piszczec,szumiec po puszczeniu gazu cichlo po dodaniu znow zaczelo.Po otwarciu maski tak jakby szumialo(lozysko)tam gdzie jest pasek napedu sprezarki klimy i alternatora,czy to moze byc cos z klima?Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
-
-
paweł2, jeśli znajdziesz coś podejrzanego to rób jak najszybciej. Jak się przyblokuje w czasie jazdy, to możesz stracić pasek wielorowkowy. To nie tragedia, ale ten spadający/pękający pasek "lubi" czasem uszkodzić osłonę paska rozrządu. Jak będziesz miał pecha to ta osłona wkręci się w pasek rozrządu i... , że tak powiem "po ptokach"...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Re: Szumy w okolicy alternatora.
Zamieszczone przez paweł2Panowie jest taki problem w OII 1.6 mojego wujka nagle podczas jazdy cos zaczelo piszczec,szumiec po puszczeniu gazu cichlo po dodaniu znow zaczelo.Po otwarciu maski tak jakby szumialo(lozysko)tam gdzie jest pasek napedu sprezarki klimy i alternatora,czy to moze byc cos z klima?
wymiana obu z pakiem skutkowała ciszą i cieńszym portfelem.
możliwe że czasami zaciera się koło klimatyzacji ale i tym dowiadujemy się zazwyczaj jak już jest za późno.
jak koledzy radzili: wizyta w warsztacie, zdjęcie paska i słuchanie.
chyba że masz "dobrego" mechanika i wyłapie słuchawkami lub na "deskę" gdzie piszczy bez zdejmowania paska.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
Komentarz