brat kupił właśnie miesiąc temu nową C3 swojej żonie z tym samym silnikiem tylko wersja inna :P witamy na OCP :szeroki_usmiech
zbiornik płynu spryskiwaczy-POMOCY!!!
Zwiń
X
-
zbiornik płynu spryskiwaczy-POMOCY!!!
Witam!!! Potrzebuję pilnej pomocy. Jestem własnie w Wiedniu gdzie po drodze z polski zamarzł mi płyn w zbiorniku (miał być do -22 a zamarzł przy -8,5). Jutro wracam ale przed wyjazdem chciałbym wymontować ten zbiornik przenieść do ciepłego pomieszczenia i rozmrozić. Moje auto to octaviaII. Jak wymontować ten zbiorniczek płynu spryskiwaczy????Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
-
-
Kolego tu masz temat odnośnie montażu sprysków http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=spryskiwacze , chyba niestety bez zdjęcia zderzaka się nie obędzie...
Powodzenia...
Komentarz
-
-
Re: zbiornik płynu spryskiwaczy-POMOCY!!!
Zamieszczone przez JohnBvWitam!!! Potrzebuję pilnej pomocy. Jestem własnie w Wiedniu gdzie po drodze z polski zamarzł mi płyn w zbiorniku (miał być do -22 a zamarzł przy -8,5). Jutro wracam ale przed wyjazdem chciałbym wymontować ten zbiornik przenieść do ciepłego pomieszczenia i rozmrozić. Moje auto to octaviaII. Jak wymontować ten zbiorniczek płynu spryskiwaczy????
Komentarz
-
-
Najlepiej było by znaleźć ciepły garaż. Ten sam zamarznięty płyn masz także w pompce i w przewodach aż do spryskiwaczy. Nagrzanie samego zbiorniczka może nie wystarczyć.
A może włącz silnik i zostaw auto na biegu jałowym. Od silnika powinny nagrzać się wszystkie bebechy pod maską i wtedy można by płyn odciągnąć przez wężyk a resztę wypsikać pompką po uprzednim zalaniu nowym płynem.
Komentarz
-
-
JohnBv, żeby wymontować zbiornik to trzeba zdemontować zderzak. Jak Ci koledzy radzili wprowadź auto do ciepłego garażu aby odtajało i wypryskaj płyn i uzupełnij nowym.
[ Dodano: Wto 14 Gru, 10 22:08 ]
Zamieszczone przez piotrek_oswyjac kratke kole halogenu - odkrecic halogen i juz jest dostep do zbiornika - wyjąc pompke - płyn zleci.....Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
U mnie też zamarzł płyn jak byly doże mrozy, ale wstawienie samochodu na 4 godz. do ogrzewanego garażu pomogło. Ja mam znajomego, który ma ogrzewany garaż więc nie mialem problemu, ale wiem że niektórzy jeżdżą na parę godzin do centrów handlowych z podziemnymi parkingami. Proponuję ci zrobić to samo zamiast bawić się w rozmontowywanie auta.
Komentarz
-
-
Już jestem w domku!!! Niestety pogoda w Wiedniu nie pozwoliła mi szukać podziemnego parkingu i nie miałem czasu na rozmrażanie. Postanowiłem wracać bez spryskiwaczy. Nie było lekko ale dałem rade dzięki kolegom z dużych aut którzy chlapali mi na szybe a wycieraczki robiły swoje. Dzięki Wszystkim za okazaną pomoc!!!
Pozdrawiam!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
Trzeba sprawdzić dno zbiornika czy niema pęknięcia. Na dnie jest taka wypustka co wchodzi w otwór w nadwoziu i tam dno zbiornika poprostu pęka od drgań. W moim przypadku pomogło "zaspawanie" pęknięcia lutownicą. Przy okazji naddałem trochę plastyku (innego) na gorąco zapomocą lutownicy na dno w okolicy tej wypustki, gdyż dno akurat w tym miejscu jest dość cienkie.
Komentarz
-
-
:shock: i co teraz mam czeski film :roll: , zalaem do pelna i trzyma zero ciekniecia :shock: :shock: ,odwiedzilem 2 szroty wszystkie zbioroniczki sa po 3 litra w wv golf 3 i4 , oraz audi a3, pasuja otwory na mocowanie,ale ze to moje elegance yest, duze ma spryskiwacze na reflektory to ma 5.5 litra! i co nima , pytam sie w sklepach mowia ze do dilera, ok zadzwonilem do pl cena okolo 200 zl za oryginal :shock: , jak narazie dmucham na zimne :roll:prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
Podłączam się pod temat Ja mam u siebie tego typu problem że zbiorniczek (?) cieknie ale tylko wtedy kiedy używam spryskiwacza tylnej szyby (combi, wersja RS). Jak pryskam na szybę przednią i reflektory jest elegancja, ale zwróciłem uwagę że gdy chciałem użyć spryskiwacza tylnej szyby to nie dość że spod plastików w tylnej klapie ciekł płyn to jeszcze na chodniku pojawiła się kałuża płynu. Poza tym trzeba długo czekać aż pompka nagoni płyn a efekt i tak przypomina bardziej jakby ktoś z kubka szybe polewał... Ktoś się orientuje co to może być?
Komentarz
-
-
PanBrowar, to wyjmij pompkę- możliwe, że kruciec jest:
a.złamany/pęknięty
b. rosadziło wężyk lub część pompki bo coś w niej zamarzło
c.wężyk sparciałprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz