czujnik przyspieszenia wzdłużnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bobcjan
    Classic
    • 2012
    • 3

Goszu, smiem twierdzic ze rózni sie tylko koncówką

nie masz w poblizu zadnego zakładu zajmujacego sie wydechami teraz nierdzewka to juz nie taki problem co kiedys TIGI staniały
  • waldus289
    Classic
    • 2010
    • 7

mam problem z czujnikiem przyspieszenia wzdłużnego, tylko większym problemem jest w tym, że nie wiem gdzie on się znajduje.
    skoda octavia combi 4x4 rok 2001
    proszę o pomoc

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

waldus289, a z którym bo w 4x4 są chyba dwa jeden ( G200 ) jest przy kolumnie kierownicy a drugi ( G251 ) jest przy prawym słupku A ( pasażer ). Ten w kierownicy może być zespolony w jednej obudowie z czujnikiem "obrotu" auta ( G 202 ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• waldus289
        Classic
        • 2010
        • 7

Zamieszczone przez kowal 2002
        waldus289, a z którym bo w 4x4 są chyba dwa jeden ( G200 ) jest przy kolumnie kierownicy a drugi ( G251 ) jest przy prawym słupku A ( pasażer ). Ten w kierownicy może być zespolony w jednej obudowie z czujnikiem "obrotu" auta ( G 202 ).
        informację są faktycznie dobre, dokładnie nie wiem z którym czujnikiem jest problem, po podpięciu do komputera podało nr błędu 04FF

Komentarz

• kmicio
          Ambiente
          • 2008
          • 233

Czujnik przyspieszenia wzdłużnego z którym to już wojowałem jest za schowkiem pasażera na słupku A - tak jak podał Ci kowal 2002. Jest to czujnik G251 który jest taki sam jak G200 tylko odwrotnie założony. G200 jest pod kolumną kierownicy. Do G251 - dostęp łatwy. Do G200 trzeba się położyć na dywaniku kierowcy. Koszt obu taki sam po 400 zeta/szt.
          *1B1B*1.8T*4x4
          *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• RAFAL1983
            Rider
            • 2011
            • 335

Witam
            Panowie dokladnie gdzie znajduje sie czujnik przyspieszenia wzdluznego szukalem ale nie moglem znalezc. Mam Octe 1,9 TDI z 2002r. i zapala mi sie zyd od ABS-u jak zapne 5 bieg. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam
            OCTAVIA 1 1,9TDI 4X4
            IVECO DAILY 2,3HPI DHL

Komentarz

Pracuję...