skoda sprawdzone auto i duży problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez leszekmw
    niby dlaczego firma ma być lepsza od prywatnej osoby
    nie wiem- może kwestia faktury i odpowiedzialności za towar sprzedany?
    nie wiem dlaczego tak miałoby to działać- dla mnie też to nielogiczne
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Arti23
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 892
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
      dla mnie też to nielogiczne
      jak i to dlaczego kupując telewizor jako osoba prywatna masz na niego 2 lata gwarancji a ajk kupujesz na firmę to rok
      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• astw
        Ambiente
        • 2011
        • 107

Firma - rok rękojmi (na wady występujące w chwili wydania, a nie powstające w toku eksploatacji).

Konsument ma dwa lata roszczeń z tytułu niezgodności z umową przy produkcie nowym i rok w przypadku produktu używanego Obejmuje wady całego auta istniejące w chwili wydania.
        Te roszczenia wynikają z ustawy !
        Warto wyraźnie wskazać, iż korzystamy z roszczeń z niezgodności a nie z gwarancji !!!

Gwarancja to zupełnie coś innego - jest dobrowolna, tj. umowna.

Komentarz

• tom007
          Rider
          • 2011
          • 536
          • Octavia III (5E3)
          • BZB 1.8 TSI 160 KM
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Odświeżę trochę temat, bo właśnie odebrałem samochód po naprawie.

Zrobili tak jak wcześniej pisałem pierścienie na wszystkich cylindrach, uszczelkę pod głowicą i planowanie głowicy, wszystkie uszczelniacze, dodatkowo rozrząd i wymiana oleju oraz płynu chłodniczego.

Z własnej kieszeni zapłaciłem tylko za filtr oleju i pasek rozrządu, reszta materiałów i cała robocizna zrobiona na gwarancji. Rozrząd był wymieniany na moje życzenie.

Przez 3 miesiące mam gwarancję na robociznę i 2 lata na materiały.

Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony podejściem serwisu Plichty- wzięli odpowiedzialność za usterkę i nie kombinowali jak się z tego wymigać, Wszystkie badania i pomiary, które zrobili to niby standardowa procedura wymagana przez kierownictwo Skody.
          Dodatkowo na czas naprawy dostałem samochód zastępczy, nieodpłatnie w ramach gwarancji, co sami zaproponowali. Mój samochód oddali umyty i odkurzony w środku.

Porównując do innych ASO, z którymi miałem doczynienia to pełen profesjonalizm. To nie to co w Peugot, czy Renault, gdzie trzeba sprawdzać czy wycieraczek albo żarówek nie ukradli, a każda usterka to według nich ten model tak ma.

Na temat jakości i efektów samej naprawy silnika będę mógł coś powiedzieć za jakiś czas jak zrobię trochę kilometrów. Narazie wszystko ładnie i równo pracuje i mam nadzieję, że tak już zostanie.
          Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
          Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• zadariusz1
            Rider
            • 2011
            • 543
            • Octavia III (5E3)
            • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

To duzo jezdzij w tych 3 miesiacach,bo cos mi mowi,ze jesli wymienili ci tylko same pierscienie,to dlugo na tym nie posmigasz.Ja taki remont z samymi pierscieniami,bez szlifu i tlokow,robilem w oplu,aby go tylko sprzedac i wiem,ze po niecalych 10000 km nowy wlasciciel mial podobny problem co ja przed remontem,ale zycze ci jak najlepiej i abys smigal jak najdluzej

Komentarz

• Voit
              Elegance
              • 2010
              • 816

Zamieszczone przez tom007
              (...) Narazie wszystko ładnie i równo pracuje i mam nadzieję, że tak już zostanie.
              Pięknie.
              Tego właśnie Ci życzę. :wink:
              Moja Octawka po przeglądzie też wyjechała umyta i odkurzona.

Komentarz

Pracuję...