No fakt autko super tylko ja mysle o kombi - dzieki za opinie nie mam noża na gardle spokojnie bede przegladal oferty i wtedy sie zastanowie - jeszcze raz dzieki
filtr czastek stałych
Zwiń
X
-
filtr czastek stałych
witam wszystkich. od jakiego roku montuja w octavi filtr cząstek stałych? moze bys w takiej? http://moto.allegro.pl/skoda-octavia...404663887.html a jezeli tak jak rozpoznac czy jest?
-
-
Gość
kolego , a na szybie jest zielona naklejka, czy tam nie pisze przypadkiem 4 ? bo zdaje sie u mnie jest taka i ja w tej samej skodzie mam dpf-a dolozonego, normalnie powinna byc zolta naklejka z numerkiem 3. auto z niemiec i jesli ma czworke to znaczy ze jest mozliwosc dolozonego dpf-a, z ta naklejka informujaca o wyzszej normie euro niemcy mogli wjezdzac w "zielone strefy" czy jak to sie zwie.
jak rozpoznac, oczywiscie najlatwiej organoleptycznie jak wszedlem pod auto odrazu sie rzucila pucha w oczy, druga sprawa u mnie jest naklejka pod maska po lewej stronie, taka zolta informujaca o filtrze, ana zdjeciach slabo widac, ale w tej nie zauwazylem jej. Ostatnia rzecz u mnie w niemieckim "briefie", jest na samym dole adnotacja, data i napis ze zostal dolozony dpf!
abstrachujac od tego czy jest czy nie ma, to nie jest dokonca taki filtr jak fabryczny, ja jezdze bardzo duzo na malych trasach i nic sie nie dzieje, wiec sie nie obawiaj.
Komentarz
-
Zamieszczone przez tomsonna jezeli tak jak rozpoznac czy jest?Zamieszczone przez k085przecież nie tylko w Polsce się kombinuje.wocek
Komentarz
-
-
Diesel może spełniać EURO 4 i być bez DPF-a.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez wocekJuż gdzieś na forum pisałem, że O1 nie ma DPF-a
Zamieszczone przez lookerDiesel może spełniać EURO 4 i być bez DPF-a.
Zamieszczone przez k085Ja też miałem zieloną czwórkę, a DPF'a brakZamieszczone przez abstinentk085, czyli ściema po to co by w centrum zaparkować
Piszac juz bardziej na temat, autko moze miec tylko naklejke na szybie, ale moze miec dorzucony filtr rowniez, jak u mnie :!:
Komentarz
Komentarz