Moj temat wiaze sie z xenonami do O2 l&k moj tesc mial wypadek lampy itd do wymiany zrobione przez ubezpiecznie po naprawie stwierdzilismy ze zamontowane zostaly lampy halogenowe. Tesc twierdzi ze mial xenony ale nie jestem pewien czy jest mozliwosc sprawdzenia vagiem czy zobaczenia czy zostaly ewentualnie jakies resztki samopoziomowanie czy cos innego. Warsztat twierdzi ze byly halogeny wczesniej i wymienili na nowe i nie wiem czy jest sposob zeby to udowodnic czy ASo jest w stanie stwierdzic po numerze VIN czy samochod byl oryginalnie wyposarzony w xenony. Sam jestem w kropce bo z tego co szukalem na necie powinny byc xenony samochod z 2006 roku. Nie chcialbym poki co pieniedzy na rzeczoznawce wydawac nie bedac pewnym.
Moim zdaniem w O2 L&K ksenony były w standardzie od początku, ale zagryźć się za to oczywiście nie dam. A co do samopoziomowania, to tak "na szybko", bez sprawdzania kodów - jest regulacja wysokości świateł przy włączniku, czy nie ?
oolsztyniak, a RSa widziełeś bez xenonów? a jest kilka na forum, np w galerii nasze auta
panowie przystępując do takiej dyskusji trzeba dysponowac kilkoma podstawowymi danymi takimi np jak z jakiego kraju pochodzi auto- przecież na różne rynki było różne wyposażenie, czy jaki to rok produkcji/modelowy, czy właściciel jest 1 czy bylo ich więcej i czy były mody
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Jest jeszcze opcja że były soczewkowe założone. Przez pewien czas montowali
Ale jeśli to L&K to hmm....
Tak jak piotrek_os pisze jeśli nie ma to były xenony
Chyba że pomyśleli i też wymienili, tylko pytanie czy działa jak jest
Nie wie ktoś jaki kod mają xenony :?:
Wiec tak dzis udalo mi sie sprawdzic kody znalazlem storne ktora dekoduje je wszystkie i nie mam wogole informacji o swiatlach przednich. Jedyna informacje jaka mam dotyczaca swiatel to to ze ze sa przeciwmgielne z przodu, samopoziomowania nie ma regulacja wys jest z kabiny wiec stwierdzam ze halogeny soczewkowe byly standardem. Powodem innego koloru swiatla sa pewnie nowe zarowki i inne lampy zamianniki z visteona i potrzebuja regulacji. Mam pytanie odnosnie tych lamp soczewki nie sa centralnie polozone na srodku uciakja jedna w lewo druga w prawo wiec lekko zezuja heh. Czy jest mozliwosc ustawienie, skorygowania czy po prostu juz taka jakos lamp jest?
ganzal, na lampach od strony chłodnicy masz dwie śruby regulacyjne ( tak jak by patrząc od przodu auta ) górna reguluje góra-dół, dolna lewo-prawo. Soczewki czasem są delikatnie niecentrycznie w otworze odbłyśnika.
Komentarz