Turbo boost 1.9 tdi 110km
Zwiń
X
-
Turbo boost 1.9 tdi 110km
Koledzy mam problem tkwi w tym ze moja skoda nie ma mocy. Bylem podpiety pod komputer i wyskoczyl blad "Turbo boost" czy ktos jest w stanie mi wytlumaczyc co to jest? turbina tak jak by troszke chodzila ale nie daje tyle mocy co powinna. Czasami jak jade po trasie to na chwile sie zalacza i po chwili odcina. Nie caly rok temu oddawalem turbine do regeneracji. Czy to moze wina jakiegos przewodu ? Przetarty ? Puszcza cisnienie ? Prosze o pomoc.
-
-
lukaszek575, podaj lepiej kod tego błędu i logi dynamiczne zrób. Turbina pracuje cały czas, ale my czujemy to od określonej ilości obrotów. Opcji jest wiele. Jeśli jeździsz powoli, spokojnie to mogłeś uśmiercić turbinę. A może być jeszcze np. zawór N75, przepływka, i wspomniane przewody podciśnienia
Komentarz
-
-
O kolego niestety nie znam kodu bledu. Właśnie powoli to nie jezdze przed tym jak mi sie to stalo gdy turbina sie zalaczala wydawala takie dziwne dzwieki. Pojezdzilem troche i o brak mocy.
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 13:51 ]
Koledzy skode odebralem od mechanika sprawdzil mi wszystkie przewody podcisnieniowe. Podobno sa wszystkie cale. Jaki krok zrobic nastepny? Co tu moze byc przyczyna? Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Komentarz
-
Komentarz