Ja od jutra wczasuję.Miłego spota życzę.Do zoba w sierpniu.
[O2] szumy w lewych tylnych drzwiach przy szybie" jakby
Zwiń
X
-
[O2] szumy w lewych tylnych drzwiach przy szybie" jakby
Witam wszystkich ,
Mam pewien problem chodzi o to że strasznie szumi powietrze przy szybie tylnej z lewej strony i najgorsze że nawet przy 40 km/h dźwięk jest podobny do odgłosu piasku , dodam że próbowałem tą małą szybkę wyjąć ale sobie odpuściłem ponieważ nie wiem jak ją wyjąc może macie jakieś sposoby na zdjagnozowanie miejsca ponieważ na słuch nie jestem w stanie.
Mam jeszcze jedno pytanie nie wiem co się dzieje ale od pewnego czasu mam problem z odpaleniem za pierwszym razem muszę bardzo długo kręcić lub dwa razy krótko dzieje się tak tylko na ciepłym silniku na mrozie nawet -25 odpala na dotknięcie .
silnik 1.9 TDI BKC , DSG 2005 r 153 000
Z góry dziękuję za pomoc
PozdrawiamDSG
-
-
Zamieszczone przez michael149Mam pewien problem chodzi o to że strasznie szumi powietrze przy szybie tylnej z lewej strony i najgorsze że nawet przy 40 km/h dźwięk jest podobny do odgłosu piasku , dodam że próbowałem tą małą szybkę wyjąć ale sobie odpuściłem ponieważ nie wiem jak ją wyjąc może macie jakieś sposoby na zdjagnozowanie miejsca ponieważ na słuch nie jestem w stanie.
dokładnie w tylnych drzwiach jest ta mała szybka i po prostu źle wsadziłem uszczelkę
sprawę rozwiązało ponowne rozkręcenie tapicerki, okręcenie "grodzi" (zaznaczyłem na fotce) która dzieli szyby w tylnych drzwiach wyjęcie tej szybki i wsadzenie ale na spokojnie i dokładnie, żeby uszczelki nigdzie nie złapać!
po tej akcji już nie miałem szumów, świstów, etc
także do dziełakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Co do odpalania to nie wiązałbym tego z kołem dwumasowym, a raczej z dawkami startowymi... musisz podjechać do kogoś kto zajmuje się chip tuningiem, aby Ci zmienili dawki. BTW. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=43855 zbieramy ekipę na program u Aligatora w Katowicach, możesz mieć dwie rzecz za jednym razem (więcej mocy + poprawa odpalania) cena ok. 1000zł, więcej info w temacie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Re: szumy w lewych tylnych drzwiach przy szybie" jakby
Zamieszczone przez michael149Mam pewien problem chodzi o to że strasznie szumi powietrze przy szybie tylnej z lewej strony i najgorsze że nawet przy 40 km/h dźwięk jest podobny do odgłosu piasku ,
Mam jeszcze jedno pytanie nie wiem co się dzieje ale od pewnego czasu mam problem z odpaleniem za pierwszym razem muszę bardzo długo kręcić lub dwa razy krótko dzieje się tak tylko na ciepłym silniku na mrozie nawet -25 odpala na dotknięcie .
ad.1 mialem to samo - pomoglo wymienienie uszczelek z obu stron przy tych malych szybkach w tylnych drzwiach - po wymianie ZERO halasu.
ad.2 co do trudnego rozruchu na cieplym - mam to samo. Trzeba dluuugo krecic. Na zimnym bez problemu od razu. Na razie nic z tym nie robie, choc wyglada to troche smiesznie, bo stare rupiecie zapalaja od razu a tutaj trzeba krecic. Ponoc wystarczy zmienic troche program i wszystko jest cacy. Koszt czegos takiego to chyba okolo 300 - 400 zl? kiedys sie dowiadywalem, ale zapomnialem :-)
Komentarz
-
-
gdzie można zrobić taką wymianę uszczelek i jakie to koszta orientacyjnie ?
a i korzystając z okazji chciałem zapytać czy to normalne że przy zamykaniu przednich drzwi kierowcy i pasażera i klapy bagażnika trzeba użyć więcej siły niż w tylnych drzwiach ???
( efekt jest taki że muszę mocniej trzaskać co działa mi na nery )
pytam bo nie wiem kto jest winny : uszczelki ( przednie drzwi) czy zamki ?Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koddigdzie można zrobić taką wymianę uszczelek i jakie to koszta orientacyjnie ?
a i korzystając z okazji chciałem zapytać czy to normalne że przy zamykaniu przednich drzwi kierowcy i pasażera i klapy bagażnika trzeba użyć więcej siły niż w tylnych drzwiach ???
( efekt jest taki że muszę mocniej trzaskać co działa mi na nery )
pytam bo nie wiem kto jest winny : uszczelki ( przednie drzwi) czy zamki ?Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
koledzy z tą tylną uszczelką o której pisze LUKI.... to wyciąć/wymienić można u szklarza samochodowego czy serwice.....bo mnie kurde szał już trafia
No i wszytko jasne!! po rozmowie z zaprzyjaźniony blacharzem rozwiązanie jest jeszcze mniej kolizyjne i sprawdzone na własnym egzemplarzu......
u mnie pomogło i raz na zawsze usunęło szumy poprze odkręcenie tapicerki i dokręcenie śruby odpowiedzialnej za ustawienie słupka.....i to tyle nic więcejByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
Komentarz