dzieki za odpowiedzi. Nie wiem jeszcze, niby chcialem sie zabrac do tego sam z mala pomoca zeby nic nie spieprzyc, ale jak czasu nie bedzie to dam znajomemu mechanikowi.
Ten sam problem...czyli zapalanie tdi
Zwiń
X
-
Ten sam problem...czyli zapalanie tdi
Koledzy odnawiam temat bo żaden mechanik nie moze sobie poradzic z moja skodzina...Na forum vwgolf.pl założyłem temat bo może tam tez ktoś pomoze (Tam jest wszystko opisane)...Nagrałem nawet filmiki...
Oto link; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=379619
Koledzy licze na was pomozcie
-
-
Auto kupilem od brata gdy mialo przebieg 240 tys. przy 270 zaczely sie te problemy...ale czysto teoretycznie gdyby byla slaba kompresja to w mrozy by nie zapalal...a on zapali zawsze...z takim zapalaniem przy -28 zapalal...i nie mialby mocy nie?
[ Dodano: Wto 25 Sty, 11 18:23 ]
Zaworek wymieniony na nowy...gdyby paliwo sie cofalo to gdy swiece grzeja tez by sie wcale nie odzywal i musialbym dlugo krecic...gdy ostygnie to musze dlugo krecic bo sie nie odzywa...a gdy sie calkowicie ostudzi ze swiece grzeja to zaskakuje.
Komentarz
-
-
Mi nie wywalało błędu tego czujnika za każdym nieudanym odpaleniem, tylko po jakimś czasie po skasowaniu. Czujnik w PD patrzy na koło zębate wałka rozrządu, umieszczony jest pod paskiem rozrządu. Jak zdejmiesz pokrywę paska i tam zajrzysz to go zauważysz. Taka jakby rurka około 3cm długości. W AGR chyba też tam jest, niech się ktoś wypowie czy na pewno
Komentarz
-
-
czujnika halla nawet nie szukaj bo go nie znajdziesz bo on jest tylko w silnikach PD .generalnie przy słabej kompresi nie powinien zapalic przy duzych mrozach ale twój moze byc ewenementem .zdrowy tdi do -10 st zapali bez problemu bez swiec zarowych . to ze nie ma błedów nie znaczy ze wszysto jest ok ,jesli masz vaga to sprawdz w blokach pomiarowch czujnik temp. kat wtrsku przepływke i nastawni kata wtrysku .ale osobiscie bym zaczoł od sprawdzenia kompresi na zimnym silniku zeby wykluczyc słabe sprezanie i nie brnac dalej w kosmiczne kosztadiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz