Zamieszczone przez dwaoka
cykliczne drgania 1.6 MPI BFQ (benzyna)(sterown. SIMOS 3.3
Zwiń
X
-
cykliczne drgania 1.6 MPI BFQ (benzyna)(sterown. SIMOS 3.3
PRZEPRASZAM że powielam temat ale chodzi o benzyniaka .Troche się temat zamulił. A chodzi o konkretny model silnika w którym występuje cykliczne,regularne drganie w samochodzie i wachnięcia na obrotomierzu. I czy można to wyeliminować i jaka jest tego przyczyna. Jest to zjawisko wystepujące w tym modelu i każdy mówi w serwisie że tak ma być bo ten typ tak ma.Ale jak dla mnie jest to lekko denerwujące i chciałbym wiedzieć dlaczego. Problem ten również ponoć występuje w seacie z tym samym silnikiem. czy to jest kwestia norm spalania i jakiegoś programu sterującego.To wystepuje tylko na biegu jałowym tak więc nie jest to kwestia świec kabli czy cewek.(auto normalnie się wkręca).Zubożenie mieszanki na postoju? Może ma ktoś dojście ,aby się dowiedzieć czemu ten typ tak ma.prosze również o wypowiedzi pozostałych użytkowników.tego silnika i czy w 1.6 MPI AVU też to występuje( też sterowanie SIMOS 3.3) U mnie to występowało od wyjechania z salonu. (aktualny przebieg 2700km). UŻYŁEM opcji szukaj wszystkie przeczytałem watki i nic.
-
-
PITER 22, stare AEE się trzęsło i drgało teraz BFQ u mnie też tak lekko ma, na wiosne przeczyszcze przepustnice to dam znać jaka nastąpiła poprawa.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ja miałem u siebie w AKL identyczne drgania - jest nawet wątek na vw golf forum
Wymieniłem niemalże za jednym zamachem kable, świece, czyszczenie i adaptacja przepustnicy z resetem nastawów, przewód idący do serwa hamulcowego bo miałem nieszczelny.
Objawy ustały. Zobacz czy nie łapie lewego powietrza ewentualnie przepustnica a dokładnie to silnik krokowy czyli regulator biegu jałowego.
Komentarz
-
-
ja wymieniłem świece, kable, mechanicy wyczyscili mi przepustnice ( adaptacja natapiła automatycznie po około 250km) i nadal trzęsie, a jak jest zimny( gdy go odpalam) to obroty sa wysokie ok. 1000, dałem sobie spokójASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
Komentarz