[O1] central nie zamyka zamka klapy bagażnika w kombi
witam koledzy
mam taki problem, jak zamykam auto z pilota czy kluczyka zamykają się wszystkie drzwi oprócz klapy bagażnika. Sam bagażnik zamykam z pilota tym przyciskiem, który normalnie powinien otwierać bagażnik podczas gdy zamknięte są pozostałem drzwi. Otwieranie auta czy z pilota czy z kluczyka otwiera wszystko i drzwi i bagażnik.
Czy problem może być z modułem komfortu czy ze sterownikiem centrala w drzwiach od kierowcy???
Na vagu wyszło niby brak jednego kanału. Wczoraj rozbierałem klapę, i znalazłem 2 mikrostyki, jeden w zatrzasku, dzięki któremu zapala się światełko w bagażniku, a drugi był w zamku za wkładką kluczyka. Zwarłem śrubokrętem to drzwi się zamknęły, zwarłem drugi styk i nic, a powinno otworzyć drzwi. Z tego co zauważyłem ten mikro-styk działa jak się włoży kluczyk do zamka w klapie i obróci się w celu zamknięcia bądź otwarcia. Czy jest jeszcze jakiś inny mikro-styk w klapie?
Na to pytanie nie potrafie odpowiedzieć w 100% ale gdzieś na forum chyba WV czytałem ,że są trzy
Ale sprawdził bym płytkę czy przypadkiem nie ma TZW zimnych lutów
Koledzy u mnie pojawił się problem z centralnym w bagażniku.
Mam seryjny centralny zamek + dołożony alarm stig z pilotem (scyzorykiem).
I niestety po otwarciu drzwi nie otwiera klapy bagażnika. Jak ją już otworzyłem od środka to nie chce zamknąć...
Silniczek jest na 100% sprawny (sprawdziłem go podłączając pod zasilacz 12v)
Mikrostyk w klapie działa bez zarzutu
VAG nie pokazuje żadnego błędu w module komfortu.
Co może być przyczyną ?
czesiu1929, na dobrą sprawę wszystko powinno śmigać tylko na jednym tzn za otwieranie i zamykanie jest odpowiedzialna ta mała biała puszeczka po lewej stronie tzn sygnał z centralnego modułu komfortu [lub po prawej nie pamiętam ] w samym zamku masz tylko światełko a za wkładką masz 2w1 tzn przy otwieraniu bagażnika kluczykiem powinno otwierać wszystkie drzwi a przy zamykaniu zamykać wszystkie drzwi wiem bo ostatnio regenerowałem wkładkę i wiem jak to działa
u mnie też jest problem bo zamykać zamyka wszystkie a nie otwiera ale np u teścia w a4 zamyka wszystkie i otwiera
jest jeszcze mały szkopuł tzn jeśli mikro styk w samym zamku jest zepsuty no nie zamknie się bagażnik tzn jeśli światełko będzie się świecić w bagażniku to ani kluczykiem nie zamkniesz ani centralnym nie zamkniesz wszystkich pozostałych drzwi [ i chyba jak będą otwarte drzwi kierowcy a ile dobrze pamiętam] :lol:
Zamieszczone przez czesiu1929
Sam bagażnik zamykam z pilota tym przyciskiem, który normalnie powinien otwierać bagażnik
to jest większy problem tzn coś masz poprzestawiane w głównym module bo bagażnik tam jest podłączony
czy tak miałeś od początku czy samo sie tak zrobiło??
było coś robione w aucie przy elektryce??
sprawa rozwiązana, winny moduł komfortu. Po wymianie wszystko zamyka i otwiera tak jak powinno być tylko problem z zamykaniem i otwieraniem szyb z pilotów i to też wina modułu
sprawa rozwiązana, winny moduł komfortu. Po wymianie wszystko zamyka i otwiera tak jak powinno być tylko problem z zamykaniem i otwieraniem szyb z pilotów i to też wina modułu
przepięknie zakończony temat - informacja o rozwiązaniu problemu
dzięki :kciukgora
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
To nie jest wina modułu.Już w jakimś temacie pisałem o tym ale na tym się skończyło.
Tak się dzieje po przeprogramowaniu modułu do zamykania szyb pilotem.
Tu jest podane rozwiązanie problemu:
Krzycho-63, ja zrobiłem sobie domykanie i nic się nie stało jak narazie
I nic już się nie zmieni.Nie wszystkie moduły komfortu zachowują się tak samo.Osobiście miałem kilka przypadków gdzie był problem z klapą właśnie po aktywacji domykania szyb z pilota.
Komentarz