[O2] Odprysk na szybie za mały do naprawy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eroberto1
    Rider
    • 2010
    • 350

Zamieszczone przez akm97
    Jak dla mnie, jak komuś nie przeszkadza to może jeździć i z folią do pakowania zamiast szyby. Bez komentarza.
    Jak naklejka z nr rej nie przeszkadza to tym bardziej nie będzie przeszkadzał odprysk który wygląda jak zabity komar i jest poza polem widzenia kierowcy
    2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• akm97
      Ambiente
      • 2010
      • 137

Ależ ja ani słowa nie napisałem, że mi tego typu odprysk przeszkadza. Nie przeszkadza mi w ogóle. Chodziło mi o to, aby go usunąć (pomimo, że jest mało-widoczny), zanim zamieni się w pęknięcie, ale jak widzę większość wychodzi z założenia, żeby jeździć i udawać, że jest wszystko w porządku, a jak zacznie pękać to wymienić szybę.

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez akm97
        Ależ ja ani słowa nie napisałem, że mi tego typu odprysk przeszkadza. Nie przeszkadza mi w ogóle. Chodziło mi o to, aby go usunąć (pomimo, że jest mało-widoczny), zanim zamieni się w pęknięcie, ale jak widzę większość wychodzi z założenia, żeby jeździć i udawać, że jest wszystko w porządku, a jak zacznie pękać to wymienić szybę.
        ale czasami się nie da naprawić :!: też mam malutki odprysk pojechałem do autoglass jaan czy jakoś tak się to zwie i tam było krótko i na temat, odprysk za mały żeby naprawić jak pan che to możemy rozwiercić żeby weszła żywica ale istnieje prawdopodobieństwo że pęknie cała szyba lub może pan z tym jeździć i jak zacznie pajączek "iść" to wtedy pan przyjedzie, reasumując jeżdżę z tym odpryskiem już trzeci rok i nic nie pęka dalej a autko stoi po chmurką, nie ma co sobie sztucznych problemów stwarzać na siłę.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• eroberto1
          Rider
          • 2010
          • 350

Zamieszczone przez akm97
          większość wychodzi z założenia, żeby jeździć i udawać, że jest wszystko w porządku, a jak zacznie pękać to wymienić szybę
          nie koniecznie bo jak mam płacić 150 za naprawę to zapłacę 500 za wymianę jak pęknie cała i będe miał nową nie posiekaną a może nie pęknie wcale i kasa w kieszeni ;D

[ Dodano: Sro 13 Kwi, 11 18:52 ]
          Czy ktoś się orientuje ile kosztuje orginala szyba czołowa ? Ewentualnie jaki zamiennik jest wart uwagi i w jakiej cenie? Gdzie wymienić w Łodzi lub Warszawie żeby nie narobili szkód?
          2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

Pracuję...