Filtr oleju to najtańsza rzecz jaka będzie potrzebna, zamiast kombinować kupić w ASO, różnice w cenie groszowe.
[O1] Wibracje w samochodzie
Zwiń
X
-
[O1] Wibracje w samochodzie
Witam,
Poruszam temat stary jak świat. Ale mam w Octavii I kombi 01' taki problem że auto 80-90km/h wzwyż zaczyna drgać. Drga całe auto, te drgania poważnie czuć na kierownicy tak przy 120km/h i wzwyż. Oponki w aucie są wymienione gdzieś końcem listopada na nówki i po wymiane wszystko chodziło jak złoto. Auto kupilem pare miesięcy temu i nie było tego problemu... dopiero w okolicach grudnia zacząłem czuć lekkie drgania i tak z czasem coraz większe.. Mam podejrzenia co do końcówek drążków ponieważ czasami ewidentnie skrzypi przy kręceniu kierownicą na parkingu (taki problem miałem z końcówką w golfie 3 kiedy juz nie była sprawna to skrzypiała nieprzeciętnie przy kręceniu), byłem na myjni i ile sie dało tyle alu felgi umyłem żeby zalegający syf zmyć. Koła są dokręcone, ciśnienie jest dobre.
Jakie są propozycje z waszej strony?
Z góry dzieki za odpowiedziVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
-
-
zajrzyj w moje ostatnie posty
opony+felgi+tarcze+przeguby+piasty+wszystko inne
ja również szukam od 2 miesiecy
nowe auto z salonu
3 komplety nowych opon(komplet letnich pomijamy-problemu nie było=mamy 2 komplety nowych zimówek pirelli wymienione na klebery)
szukam dalej
pozdro
radarradar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
Ja juz znalazlem,
Poszedlem do garazu i bylem z lekka w szoku. Na każdej feldze z wewnętrznej strony na długości ok 1/3 obwodu obręczy felgi zalegała warstwa syfu gruba na ok 5mm. Wyczyściłem... i problem znikł jak ręką odjął!
dzieki za zainteresowanie tematem a Tobie @radaralpin życze powodzenia w szukaniu przyczyn tego problemu.
PzdrVAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
doważanie na aucie stosuje sie przy autach jezdżacych powyżej 200 ;-)))
najczęsciej jakieś sportówki z takimi tez zawieszeniami
[jestem dzis na świeżo po wykładzie]
test drogowy załatwia temat najczesciejradar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
Komentarz