[O1] tablica rozdzielcza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Siemion
    Drive
    • 2008
    • 63
    • Volkswagen

[O1] tablica rozdzielcza

Nie chcę tu nikogo bronić ani tym bardziej oskarżać ale Racibórz w dużej części odrobił lekcje po powodzi 97 więc się nie zgodzę że nic nie zrobiono :!:Za inne rejony kraju nie zabieram głosu - nie widziałem więc nie mówie. Polderu nadal brak ale to trochę głębsza sprawa bo na terenach przeznaczonych pod zalew ludzie pobudowali samowolki a teraz chcą na tym zbić majątek za odszkodowania :!: A to ile wody polder wyłapie może mieć znaczenie na zalewanie w rejonie Szczecina. Tego pismaki już nie ruszają bo to nie medialne. Opadów może i mamy więcej w ostatnich latach moze to i wynik tak nagłaśnianego ocieplenia klimatu ale sami chyba przyznacie że nasz świat jest coraz szczelniej zabetonowany,asfoltowany itp. Jak jest w mieście dołek w którym po deszczy stoi woda to trzeba tam natychmiast nadsypać ziemi zmeliorować bo to źle wygląda :!: Opadów coraz więcej a poziom wód gruntowych coraz mniejszy bo woda spływa a nie wsiąka. Przy tej ilości wody jaka była w 97 nawet gdyby wały były wyższe o 5 metrów to i tak byłaby dupa, mało tego gdy pękł by wał przy takim stanie wody wewnątrz to by dopiero był jazz Przykład Holandii chyba nie jest najtrafniejszy bo ona broni się głównie od morza więc ma do obroby linie brzegową z morzem więc o wiele krótszą. Podniesienie wałów tylko na terenie miasta jest bez sensu bo woda się cofnie więc robota o kant ... Moim zdaniem tylko bydowa wielu terenów zalewowych i ich mądre zarządzanie może mieć sens
    "Doświadczenie przychodzi z wiekiem, szkoda tylko, że czasami jest to wieko od trumny..."

• cymbalista
    Classic
    • 2007
    • 2

[O1] tablica rozdzielcza

Witam wszystkich szanownych uzytkowników octavi.
    Mój problem jest następujący otóż przy wymianie żaróweczki świateł postojowych odkryłem ze ciekawą rzecz otóż w tablicy były jeszcze 3 kontrolki wolne
    1. kontrolka niezapiętych pasów
    2.kontrolka włączonych świateł mijania
    3. kontrolka informująca ze podpięta jest przyczepka i działa kierunkowskaz w przyczepce.
    moje pytanie brzmi czy któryś z kolegów wie czy po włączeniu świateł mijania powinna swiecic tylko kontrolka św pozycyjnych czy moze te dwie naraz.
    zaznaczam ze miejsce na żaróweczke jest i co ciekawe ze kabelek winstalacji tez.
    moja octawka to '98 kwiecień 1.9TDI

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

cymbalista, Wpisz w profilu model samochodu. W pozycyjnych na tablicy świeci się jedna kontrolka
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

Właśnie sprawdziłem postojowej kontrolki w tablicy brak jest mijania i drogowe po włączeniu postoju podświetlają się zegary tak jest w moim
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• cymbalista
          Classic
          • 2007
          • 2

wieć muszę oddać do znajomego tablice i niech sprawdzi na 100% czy mozna zrobić taki myk zeby też swieciły sie mijania
          Dzieki za info i poświęcony czas.
          Jak ktoś z nysy to mam VAS 5051 grzebie w elektyce a dodakowo opel i tech 2 i wszystko online. teraz walcze się o online do skody

Komentarz

Pracuję...