[O2] Problem z uruchomieniem-"ciemny" licznik+kont

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrzej.W
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez lolue
    Witam
    Dziś wracając z pracy zauważyłem brak mocy, coś jakby nawalił przepływomierz który wymieniałem pół roku temu. Zjechałem na pobocze i odpaliłem auto ponownie. Samochód sam mi przegazował do ok 2,5 tyś obrotów i dzieje się tak po każdym ponownym odpaleniu a mocy wciąż brak. Nie mam pojęcia o co chodzi
    Miałem podobnie. U mnie był to zawór N109 (inaczej zwany ELAP) na pompie wtryskowe. Możena go wykręcić kluczem bodajże 24 (choć nie tak łatwo, ze względu na dostęp). Przeczyścić o zamonotwać ponownie. U mnie pomogło na około pół roku. Później, po ponowych objawach kupiłem nowy i wymieniłem.

Pzdr,

Przemek

PS - tu ktoś miał podobne objawy:

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl

a tu jest rysunek, gdzie jest ten zawór

01237 - zawór N109 odcinajacy paliwo - usterka mechaniczna. Może być uszkodzony, nieszczelny lub zawieszony. Czy ktoś wie jak przeczyścić ten zawór (jakieś foty, instrukcja) lub gdzie szukać usterki w insalacji elektrycznej (bezpiecznik, przekaźnik) lub jak upewnić się że uszkodzony jest żawór a ...

Powodzenia
    --
    Andrzej
  • Marcinus
    Classic
    • 2011
    • 2

Witam wszystkich!

Mam problem z uruchomieniem Octavia II 2005r 1.9 Diesel.
    Samochód stał ok tygodnia. Po włożeniu kluczyka i przekręceniu wyświetlacz komputera jest ciemny i nie świecą się żadne kontrolki. Rozrusznik kręci ale nie zapala. Sprawdzałem akumulator (OK) i bezpieczniki (nic podejrzanego nie zauważyłem). Próbowałem drugim kluczykiem bez zmian. Jakieś sugestie?

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Marcinus
      Jakieś sugestie?
      podłącz auto pod VAG-a i sprawdź czyt są jakieś błędy, tu masz podobne tematy :

O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Marcinus
        Classic
        • 2011
        • 2

Ok. Temat zamknięty (można zostawić jako info dla innych użytkowników). Prześledziłem podobne problemy na forum i wymontowałem licznik a następnie potraktowałem suszarką - pomogło. Świeci mi się tylko teraz na stałe kontrolka od poduszki. Ale to inny problem, pewnie efekt uboczny tej akcji z zegarami może wszystko się jeszcze uspokoi.

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

Tak mnie zastanawia, co jest nie tak z tymi zegarami. Przecież postawisz znowu na kilka dni w mróz czy wilgotną pogodę i będzie to samo
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Enriquez
            Tak mnie zastanawia, co jest nie tak z tymi zegarami. Przecież postawisz znowu na kilka dni w mróz czy wilgotną pogodę i będzie to samo
            za dużo elektroniki , za dużo wilgoci , za małe odcinki do przejechania.
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• robekcool
              RS
              • 2009
              • 2041
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

jak klima nie wyrabia na krótkich odcinkach, może trzeba sie posiłkować, np. http://allegro.pl/osuszacz-zaparowan...417481384.html
              www.k-mot.pl
              Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
              Autoholowanie.
              Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...