zawor/dysza wtryskowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swider77
    Classic
    • 2012
    • 1

zawor/dysza wtryskowa

Zamieszczone przez kowal 2002
    Super_Be, prawdopodobnie komp złapał błąd i teraz "na wszelki wypadek" ignoruje sygnały z czujnika, żeby wycieraczki i światła nie wariowały. Trzeba skasować błąd VAG-iem i powinno ruszyć, no chyba że coś źle podłączyłeś, ale to też wyjdzie na VAG-u...
    Też mi się tak wydaje (albo raczej mam taką nadzieję :roll: ). Tym bardziej, że nic źle nie podłączyłem - wyjąłem po prostu wtyczkę i wsadziłem z powrotem (nie, na pewno nie złą stroną :lol: ).
  • maciek1308
    Classic
    • 2010
    • 9

zawor/dysza wtryskowa

witam. mam octavie 1.6 benz+ lpg po podpieciu pod kompa wyskakuje tak blad "zawor/dysza wtryskowa' czy to jest cos powaznego?

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

podaj dokładnie opis lub kod błedu to bedzie mozna cos powidziec wiecej .moze byc to tez spowodowane przez lpg
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• maciek1308
        Classic
        • 2010
        • 9

1-n30

[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 09:14 ]
        auto w sumie pali i jezdzi bez problemu. czasem mozna wyczuc nierowna prace silnika na wolnych obrotach ale nie jest to jakos specjalnie zauwazalne i troche trzesie silnikiem. z gazem to mam taki problem ze za duzo pali a jak bylem na analizie spalin to wszystkie wartosci mialem przekroczone zarowno na benzynie jak i lpg i to o wiele za duzo. :cry: wymienilem sonde lambde i planuje znowu sie wybrac na analize i zobaczymy co pokaze.

[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 10:47 ]
        z teo co zapamietalem na analizie to hc mi wyszlo 400 czyli to bedzie chyba problem ze spalaniem :cry:

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

no to wiemy który wtrysk daje błąd ale ciagle nie podałes kodu błedu ani opisu .a co do wysokiego hc to moze byc wina lamby ,uszkodzonego lub zanieczyszczonych wtryskiwacza , wypalonych zaworów w głowicy , nieszczelnosci w dolocie .a co do lpg najpierw zrób zeby auto na bezynie pracowało normalnie i nie miało błedów i dopiero zajmij sie gazem
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• maciek1308
            Classic
            • 2010
            • 9

01249-Wtryskiwacz cylindra 1 - N30

[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 20:04 ]
            zamienialem 1 wtrysk z 2 i nie wyskakuje zaden blad

Komentarz

Pracuję...