koledzy prosze o pomoc w wybraniu lozysk na tyl. takze silen blokow(nie wiem jak sie to pisze)
A z tylu mam hamulce bebnowe
Wiesz u mnie w octavi 1.6 to łożysk nie można było wymienić trzeba było razem z piastą... też mam bębny ale może w dieslu inaczej jest. Powiem ci że FAGi są dobre z resztą cena mówi za siebie... ja co prawda na zamiennikach za 110 zł. (łożysko + piasta) już 20k kilometrów zrobiłem i cichutko jest
adrianst5
kolego ja nie mam pojecia dlatego tu jestem .Jak bym wiedzial to bym sie nie zglaszal tutaj.
Jesli jestes wyrozumialy to prosze o odpowiedz zna czace a nie nabijanie sie z kogos co sie nie zna.A tak poza na wiasem dziekuje Jeszcze jedno co to sa te FAGI
koledzy prosze o pomoc w wybraniu lozysk na tyl. takze silen blokow(nie wiem jak sie to pisze)
A z tylu mam hamulce bebnowe
Wiesz u mnie w octavi 1.6 to łożysk nie można było wymienić trzeba było razem z piastą... też mam bębny ale może w dieslu inaczej jest. Powiem ci że FAGi są dobre z resztą cena mówi za siebie... ja co prawda na zamiennikach za 110 zł. (łożysko + piasta) już 20k kilometrów zrobiłem i cichutko jest
Kolego wlasnie wrocilem ze sklepu i mozna kupic piaste z lozyskiem i tez same lozyska zeby wlozyc dom piasty.Prosz nie nabijaj sie z kogos kto nie wie a pozniej wprowadzasz w blad.Pozdrowki
[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 22:36 ]
Zamieszczone przez JanuszSz
Łożysko koła z częściami do montażu(czyli z piastą,nakrętką,wirnikiem ABS-u)ma numer 1J0 614 149 .
Tuleja gumowo metalowa (silentblok) 1J0 501 541 C
Dziekuje serdecznie za pomoc
Wlasnie wrocile ze sklepu skody ,bylo ciezko wydusic od nich numery do czesci ale mam teraz pytanie "z ktorych numerow mam kozystac" np;
amortyzator gazowy tyl 1J0 513 025 BG cen za 2 szt179€
piasta z lozyskiem 1J0 598 477 cena za 2 szt 335€
silec bloki 6R 501 541 A cena za 2 szt 46€
plus do tego 100€ podatku i wynik 656€ za same czesci tak sie oplaca miec samochod w hiszpani do tego 65€ za godzine mechanika
czy jest jakas roznica miedzy czesciami o moge se kupic jakie mi sie podoba kozystajac z tych numerkow.Bo bede sciagal czesci z polski ,a w sklepie w polsce nie mieli pojecia jakie modele podzespolow
DZIEKI SERDECZNE JESZCZE RAZ
adrianst5
kolego ja nie mam pojecia dlatego tu jestem .Jak bym wiedzial to bym sie nie zglaszal tutaj.
Jesli jestes wyrozumialy to prosze o odpowiedz zna czace a nie nabijanie sie z kogos co sie nie zna.A tak poza na wiasem dziekuje Jeszcze jedno co to sa te FAGI
sie nie naśmiewałem tylko napisałem jak jest u mnie a diesla nie widziałem to tylko tak pomysł podżuciłem... Z łożyskami prawda możesz kupić oddzielnie tylko nie wiem kto ci je wprasuje ? nie trza sie denerwować odrazu zią...
amortyzator gazowy tyl 1J0 513 025 BG cen za 2 szt179€
piasta z lozyskiem 1J0 598 477 cena za 2 szt 335€
silec bloki 6R 501 541 A
Według ETKI do Twojego auta:
Amortyzatory numer taki,jak podałeś,lub oczywiście zamiennik innej firmy.
piasta z łożyskiem:1J0 598 477(poprzednio omyłkowo podałem numer wirnika obrotów ops: )
silent bloki według ETKI 1J0 501 541 C.Te które Ci podano 6R0 501 541 A są do Roomstera i nie wiadomo dlaczego występują w ETCE do O1 przed liftem.
Prawdopodobnie bedą pasować,ale lepiej kupić 1J0... .
koledzy podepnę się trochę pod temat, też nawaliło mi łożysko piasty tył, w sprzedaży faktycznie są całe piasty, moje pytanie, przełożę samemu tą piastę? tzn. ona jest tylko skręcana? nie ma potrzeby użycia prasy?
dzięki z góry.
SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
to rozumiem...profilaktycznie chciałem dopytać zanim rozbiorę, bo ze 2 latka temu pokusiłem się o demontaż piasty przód (okazało się że nie ma sensu samemu grzebać, a i tak prasa była niezbędna) ahmed799, dzięki bardzo za szybką pomoc.
SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
Komentarz