Zamieszczone przez strazakp
[O1] Szarpanie podczas ruszania
Zwiń
X
-
Pamiętajmy, że czytając fora internetowe napotykamy się głównie na bolączki trapiące poszczególne marki samochodów, niewiele osób pisze jak to wspaniale spisuje się jego/jej auto, głównie szukamy na forach rozwiązań problemów. Poza tym, wiekszośc samochdów, szczególnie z silnikiem diesla, o których jest mowa na tych forach, jest sprowadzona a ich przeszłość jest bliżej nieznana, licznik często cofany, itp. więc nie dziwmy się, że auta te psują się (już nie bedę rozpisywał się o dieslach sprowadzonych od dziadków z Niemiec, którzy przejeżdżali swoimi samochodami ok. 10 tys. km rocznie, a potem sprzedali je za pół darmo). Należy więc szukać samochodu zadbanego, który jest z pewnych rąk i ze znaną przeszłością, a wtedy jest szansa na w miarę bezawaryjne użytkowanie go. Zdaję sobię sprawę, że to może trochę potrwać, ale chyba warto byc cierpliwym.Tagi: Brak
-
-
Witam wszystkich.
Ostatnio zaobserwowałem w moim szkodniku "nowa usterkę" (auto ma już 260kkm) więc się zaczynają problemy.
Zauważyłem, a raczej odczułem, że podczas ruszania (i tylko ruszania) przód samochodu wpada w wibracje, zupełnie jakbym przez moment jechał po tarce lub jakby boksowały koła.
Przypadłość jednak mija prawie całkowicie po rozgrzaniu samochodu.
Pierwsze co mi przyszło do glowy to poduszki. Niestety, po wymianie bez zmian. Nastepnie oczywiście pomyślałem o dwumasie i całym sprzęgle, ale żeby mieć pewność zrobiłem eksperyment i "spaliłem" trochę sprzęgło. No i pomogło, teraz auto rusza jak dawniej.
Dlatego mam pytanie ? Czy taka poprawa długo może się utrzymać ? Czy jest to chwilowe i trzeba się szykować do większego wydatku ?
-
Komentarz