Turbina - notlauf, pytanie?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • whoishu1018
    Classic
    • 2011
    • 15

Siemka, morze to tez być przepustnica (silnik krokowy) brudna ja miałem tak w roverze (polonez) i raz miał 900 a raz jak mu pasowało później potrafił nawet w porywach zmoknąć obrotomierz, musisz poskoczyć na kompa bo tak to morze być wiele.
  • Draco1983
    Classic
    • 2010
    • 35
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Witam, z tego co czytałem tutaj na forum i jeszcze w paru innych serwisach wnoskuję, że mopja Octavka "wchodzi" w notlauf (przy prędkości ok.130km/h powstaje spadek mocy "dopchnę" ją jeszcze do 150km/h ale dalej już nic - zaznaczam że żadna kontrolka mi sie nie zaświeca no i że wcześniej nie było problemu z przyspieszeniem nawet do 180km/h ).

Prosze o pomoc - czy to typowe objawy notlauf-a? Jeżeli tak to od czego zacząć naprawę takiej usterki??
    Pytanie - mam na stanie turbinę ze 100-konnej octavii - czy mogę ją podmienić w mojej 90-konnej??

I jeszcze jedno pytanie - szwagier ostatnio wpakował się pod pociąg i autko do kasacji ale silnik jest cały ( tzn. prawie cały ale turbinka z niego wygląda na nieuszkodzoną) - problem jest taki bno to był Fiat Bravo 1.9 TDI Multijet, chyba ok. 132KM - czy taka turbinka podejdzie do mojej octavii??

Sorki za te pytania ( zwłaszcza ostatnie) ale jeżeli chodzi o jakiekolwiek polepszanie osiągów silnika, to jestem zupełnie ciemny.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wpisz notlauf do wyszukiwarki. Było już oo tym setki razy. Wystarczy poczytać.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...