[O1] Centralny zamek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piciu79
    Classic
    • 2010
    • 35

z zamkiem sobie jakos poradze ale co zrobic z ta wtyczka (skorodowane koncowki zenskie), ktora wpina sie w silniczek sterowania szybami?

Komentarz

• krystian634
      Ambiente
      • 2010
      • 198

Witam. Podepnę się pod temat. Co może być przyczyną braku podświetlenia panelu sterowania szybami, cała reszta oczywiście działa. Pozdrawiam

Komentarz

• Evil
        Rider
        • 2009
        • 721

U mnie problem się rozwiązał/naprawiony.
        Jak większość w tych przypadkach to winą były przegnite piny w wtyczce modułu komfortu. Zostały zrobione "by-passy" wszystko wysmarowane, i zabezpieczone przed ponownym zalaniem i gniciem.
        Centralny - działa,
        ogrzewanie lusterka - działa,
        elektroniczne sterowanie lusterkiem - działa.

Jestem zadowolony

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Voit
          Elegance
          • 2010
          • 816

...Tak jak u mnie.
          Najlepsze jest to, że kazda usterka z osobna wygląda o wiele poważniej niż kompleksowe rozwiązanie wszystkich problemów.
          Sam robiłeś, czy dałeś elektrykowi?

Komentarz

• Evil
            Rider
            • 2009
            • 721

Elektryk, jak pisałem wyżej: nie mam czasu, nie mam warunków i obawiam się że w pewnym momencie by mi brakło odpowiednich narzędzi i elementów.
            Robił to znajomy elektryk, a więc i cena po znajomości

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• pepiczek
              Ambiente
              • 2009
              • 146

Podepne sie, mialem podobne problemy jak EVIL, zamek od kierowcy martwy i tylko czasami dzialal (czyli jakis styk nawalal). Obecnie padl na amen :/ Musze zamykac mechanicznie, recznie przez obrot kluczykiem w zamku i jest to wyraznie "ciezkie" bo cala prace robie reka.

Wczesniej mechanizm zamka wyczuwal obrot klucza i "dociagal" zamek juz elektrycznie, prawie tego czlowiek nie czul. Teraz musze robic od strony kierowcy cala robote recznie.

Co ciekawe mikrostyki jakies w zamku wyczuwaja ze zamknalem zamek bo pozostale drzwi sie zamykaja juz elektycznie :-) Tylko od strony kierowcy nie chce dzialac elektrycznie.

Tak sobie mysle czy wiazka w drzwiach (w gumowym rekawie lub okolicy) nie pekla zmeczeniowo ale: syngal do zamkniecia drzwi idzie do pozostalych silownikow, lusterka elektrycznie dzialaja, szyby sie podnosza, glosniki graja Czyli na oko nie moze byc przerwy w przewodzie w tym miejscu...

Wiazke do modulu komfortu sprawdzalem juz z rok temu i byla czysta, zero sniedzi, korozji. Juz wtedy mialem problemy z tym zamkiem, poprawilem luty i mikrostyki wygladaly na sprawne.

Moze padl tylko mikrostyk od glownego zaczepu "za ucho" wystajace z budy? Bo wtedy sterownik moze myslec ze drzwi sa otwarte i nie zamyka?

Chce kupic na allegro zamiennik zamka, ale jak z ich jakoscia? Ktos montowal? dzieki
              +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

Pracuję...