[O1] xenony

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skodilac
    Classic
    • 2012
    • 1

[O1] xenony

lukasz3112, co do lamp ledowych ze strony wcześniej, te czarne to można je potraktować folią, efekt będzie bardzo dobry :roll: :wink:
  • lionek
    Classic
    • 2011
    • 2

[O1] xenony

witam, jestem nowym forumowiczem,dlatego proszę o wyrozumiałość.Mam problem z reflektorami w mojej Octavce. zakupiłem ją jak nie świecił jeden xenon, po wymianie okazało się,że świeci nisko.Byłem na diagnostyce i dowiedziałem się ,że te lampy nie mają regulacji mechanicznej. Pomocy , znajomy mechanik po podłączeniu do VAGa , rozłożył ręce ...

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Są normalnie regulacje, bo mi koleś ustawiał na stacji diagnostycznej xenony w O1. Powinny tam być otwory, gdzie się chyba śrubokrętem gwiazdką ustawiało.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

jest regulacja ale pewnie xenon spadł z szyny i trzeba lampe rozebrać i poskładać i będzie działało
        popraw w profilu silnik bo to nie ten silnik masz w o1

Komentarz

lionek kilka miesiecy temu diagnosta ustawial moje ksenony (fabryczne z autopoziomowaniem) poprostu pokrecil srubka jak w zwyklej lampie i wszytsko jest ok. Jest regulacja mechaniczna, normalne srubki chyba na imbusa juz nie pamietam dokladnie, umieszczone po zewnetrznej stronie reflektora widoczne w zaglebieniu pod pasem przednim.

Komentarz

• czesiu1929
            Ambiente
            • 2009
            • 142

śrubki są na zwykłego krzyżaka lub klucz 10, regulujesz śrubki jedną z zewnątrz pod pasem a drugą od strony komory silnika, do tego najlepiej użyć klucza oczkowego 10, jaką masz regulację ksenonów ręczną czy auto poziomowanie, bo jeżeli masz ręczną z kabiny to ksenony są dokładane, oryginalnie są tylko z auto poziomowaniem
            L&K

Komentarz

• lionek
              Classic
              • 2011
              • 2

mam samopoziomujące , ale wewnątrz też jest jakaś regulacja... w każdym bądź razie po dopaleniu lampy się poziomują...

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

lionek, hmm zrób zdjęcie przełacznika świateł oraz zobqacz czy na tylnej i przedniej osi są zmontowane czujniki położenia (nie pamietam czy są dwa przód tyl czy tylko tył ) ale powinny być widoczne za kołem

Komentarz

• kamilek
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 196

Zamieszczone przez djczas
                  jest regulacja ale pewnie xenon spadł z szyny i trzeba lampe rozebrać i poskładać i będzie działało
                  popraw w profilu silnik bo to nie ten silnik masz w o1
                  sory za odkopanie kotleta, chodzi Ci o te szyny na ktore nachodzi ta kulka silniczka regulacji xenonów? wczoraj wymienialem ten silniczek bo lewa lampa swieci mi metr przed maska, bylo ok ale po ktoryms z kolei odpaleniu auta znowu swieci nisko, dostaje delikatnie sprawe ujmujac furii jadac w nieoswietlonej trasie
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=45

im wolniej jedziesz, tym dluzej Cie ogladaja

Komentarz

• -shadow-
                    Drive
                    • 2009
                    • 93

Jakie są błędy w sterowniku?

Komentarz

• laurin
                      Rider
                      • 2009