mam octavie 1.9 TDI 2004 rok typ rider, po wymianie misko olejowej auto nie chce zapalić jaka moze być tego przyczyna ??? w komputerze nie ma zadnych błedów. mechanik powiedział mi ze autko nie dostaje paliwa czy jest to zwiazane z wymiana miski czy to zupełnie inna usterka ? dzieki za pomoc
Niechęć do rozruchu z pewnością nie jest spowodowana wymianą miski olejowej.Jakby się uprzeć,to i bez miski silnikmożna uruchomić(nie polecam).Jeśli mechanik twierdzi,że silnik nie dostaje paliwa,trzeba szukać usterki w układzie zasilania.Ja bym zaczął od sprawdzenia,czy w zbiorniku jest paliwo,potem spojrzał do filtra-czy zaworwk zwrotny trzyma i oringi są na swoim miejscu.
Można też spróbować zalać filtr ON,popuścic po kolei nakrętki przewodów na wtryskiwaczach i odpowietrzyć układ zasilania.
mechanik mówi że najprawdopodobniej jest założona jakaś dodatkowa blokada odcinająca dopływ paliwa tylko gdzie jej szukać samochód kupiłam trzy miesiące temu od handlarza który nie jeździł tym autem, gdzie szukać tego dodatkowego zabezpieczenia ???
Co to za mechanik że klient musi mu mówić jak naprawić auto.
Bepieczniki sprawdzał?
Przekaźnik główny slychać, działa?
Na pompie powinien być zawór odcinający dopływ paliwa - niech sprawdzi czy jest na nim 12V. Tam jest tylko jeden kabelek więc chyba da sobie facet z tym radę.
agrala, nic pewnego czy da rade, bo jakiś mało kumaty koleś :lol:
jeśli chodzi o dodatkowe zabezpieczenia to szukać można wszędzie, zależy jakie kto stosował, ale jeśli nie robiło problemów przed wymianą miski to i teraz robić nie powinno, chyba że coś dłubane było dodatkowo :|
Komentarz