Ruben, "pobujać" się możesz po okolicy (RP), ale dalej bym się nie wybierał.
[O2] Dwa pytania: jak odkreici ramie wycieraczki? oraz blad
Zwiń
X
-
[O2] Dwa pytania: jak odkreici ramie wycieraczki? oraz blad
Panowie proste pytanie:
Jak odkrecic ramie wycieraczki? Wycieraczka prawa zatrzymuje sie wyzej anizel lewa. W ASO "mistrz" powiedzial ze trzeba se tylko kluczem 13` odkreci srubke i przestawic wycieraczke. Ze wydawalo sie proste wiecej dupy nie trulem.
Niestety w garazu ZONK. sciagnalem ta zaslepke. Odkrecilem srube 13 i tyle... Wycieraczka ani drgnie. Co mam robic? Moze trzeba ja najpierw ustawic w jakiejs konkretnej pozycji? Tyle tego na forum: jak przelozyc z bory, golfa, z 02 do 01itd, ale je nie moge znlesc jak ja poprostu odkrecic
I drugie pytanie o blad:
01305 - Databus for Infotainment
004 - No Signal/Communication
Freeze Frame
Fault Status: 01100100
Fault Priority: 1
Fault Frequency: 29
Reset counter: 172
W goglach nic nie znalazlem,nawer rosstech wiki milczy. Co to jest?Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
-
-
Zamieszczone przez heretykJak odkrecic ramie wycieraczki? Wycieraczka prawa zatrzymuje sie wyzej anizel lewa. W ASO "mistrz" powiedzial ze trzeba se tylko kluczem 13` odkreci srubke i przestawic wycieraczke. Ze wydawalo sie proste wiecej dupy nie trulem.
Niestety w garazu ZONK. sciagnalem ta zaslepke. Odkrecilem srube 13 i tyle... Wycieraczka ani drgnie. Co mam robic
O błędach nie wypowiadam sięILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
heretyk, jeśli chodzi o ramie wycieraczki to dobrze je zdejmowac w pozycji serwisowej
po wyłaczeniu zaplonu (ale kluczyk w stacyjce) dajesz dźwigienką raz w dół- wycieraczki ustawiaja się w połowie szyby
tak jak pisał tomus7, tam jest wieloklin i mogło zasniedzieć- potraktuj WD40 czy innym penetrolem (albo Colą :diabelski_usmiech ) i siłowo pociągając ku górze zdejmujeszprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykI drugie pytanie o blad:
01305 - Databus for Infotainment
004 - No Signal/Communication
Freeze Frame
Fault Status: 01100100
Fault Priority: 1
Fault Frequency: 29
Reset counter: 172
W goglach nic nie znalazlem,nawer rosstech wiki milczy. Co to jest?
a tu tłumaczenie, słabe ale zawsze...
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretyk01305 - Databus for Infotainment
bo to jest brak komunikacji szyny info czyli zegary+radio+klimatronik+?
ja mam błąd jednego sygnału CAN do modułu komfortu, też prawdopodobnie
przy klimatroniku mam przerwane, tych wiązek lepiej nie naciągać/szarpać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
hmm szkoda tylko ze to jest nie ten samchodAle piszesz radio, ja niedawno wyciagalem radio wiec to moze to? Nic, pojezdzimy chwile i zobaczymy.
Druga sprawa co do wycieraczki: Moze ja jakis nienormlany jestem ale mocowanie wycieraczki moczy sie od 2 dni WD40 i za jasna cholere nie moge jej sciagnac. Podwazam, ciagne na chama i rusza sie calosc- lacznie z mechanizmem. Nie chce nic urwac. Tam napewno jest tylko ta nakretka 13??? Ale jest lepszy motyw. Teraz wycieraczka jest: ZA NISKOjak to zrobilem? Tak probowalem wlaczyc tryb serwisowy ze wlaczylem cos bardzo dziwnego. Wycieraczki byly na srodu i moglem indywidulanie kazda z nich przestawiac reka! W efekcie torche przesadzilem i wycieraczka pasazera jest jakies 5mm ponizej szyby, wiec ryje sie pioro. W poscie DAREKGDA ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=wycieraczka) jest opis jak wlaczyc tryb w ktorym mozna recznie przestawic wycieraczkiu, ale one wtedy poruszaja sie rownolegle. A w moim moglem przestawic lekko jedna wzgledem drugiej i po zapaleniu wycieraczki dzialaly juz normalnie..
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
Komentarz