Zamieszczone przez domino_EL
Olej syntetyczny, przebieg i co dalej?
Zwiń
X
-
KobylaTagi: Brak
-
-
Naszły mnie pewne przemyślenia czy moja Skoda ma prawdziwy przebieg... Jak gdzieś wspomniałem wg.ostatniego wpisu w książce w listopadzie 2005 miała 150k km będąc jeszcze u I właściciela, teraz gdy ją kupowałem od drugiego (miłej fryzjerki) miała 178... Ale olej jaki był lany to Lotos 5w40 i tak jest wg książki oraz tego, że w bagażniku znalazłem baniaczek po tym właśnie oleju. Zresztą miła pani sama mówiła, że lany był ten olej... Po zalaniu przejechałem z 1200 km i nie zauważyłem ubytku na bagnecie... Dodam, że od przebiegu rzedu 2400 km auto ma założoną instalację gazową... Tak więc możliwe jest, mimo troszkę zdojonego wnętrza i ogólnie nieprawdopodbności robienia przez tą Panią 6 tys km miesięcznie aby to auto miało jednak większy przebieg? Ja wiem, że takie dywagacje są śmieszne ale może pomożecie mi spać spokojnie, że jeszcze naciesze się autem..Szczególnie, że dziś sprzedałem poprzednie... :roll:
-
-
O fryzjerke też :twisted: A tak konkretnie to tego czy jesli auto jeździ na syntetyku i ma teoretycznie 180 tys to jest możliwe, że to prawdziwy przebieg? Czy np dla bezpieczenstwa nie wlać przy następnej wymianie półsyntetyku, żeby nie rozszczelnił się silnik... Aa i sorry za moje rozpisywanie się :P
Komentarz
-
-
Tak jak napisłą kolega wyżej - lej cały czas syntetyk póki nie zacznie go pobierać silnik.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 13karolssa ja leje syntetyk mobil 5w 50 od poczotku a mam juz 220 tys to mam zmienic na polsyntetyk ??? :?: bo olej to bierze na jakies 10 tys litr :P
[ Dodano: Wto 08 Mar, 11 23:33 ]
Zamieszczone przez Sebastian_TMChyba litr to tak ksiązkowo...
Komentarz
-
-
13karolss, generalnie dobrze utrzymana pompa nie powinna łykać oleju (zauważalnie), choć to też zależy od warunków eksploatacji jak i nogi kierowcy. Warto sprawdzić uszczelki- m.in. przy pompie podciśnienia, rozrządzie (ważne) i przy chłodnicy oleju.
lej syntetyk i kontroluj zużycie oleju
Komentarz
-
-
silnik moze miec nawet milion i mozna lac syntetyk- nic sie nie rozszczelni!!!! pomowienia tylko!!! na polsyntetyk przechodzi sie kiedy lanie syntetyku nie oplaca sie (czyli jak go bierze duzo to szkoda tyle placic za olej- lepiej zeby bralo polsysntetyk za 15 niz syntetyk za 40) i branie oleju 1l/10 000 to jest duzo!!!! takie spalanie jest dopuszczalne ale tylko w nowych silnikach do pierwszych 2 wymian oleju a nie po 200 000km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deviltomeki branie oleju 1l/10 000 to jest duzo!!!!
Od wymiany do wymiany 3 banki oleju jest norma.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz