[O1] Trzeszczy słupek od kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anulka24k1
    Classic
    • 2010
    • 6

Nie bijcie jak zadaje to samo pytanie ale ten wątek jest tak namieszany że się pogubiłem.
    Chciałbym w mojej o2 przed liftem włączyć "nie legalne" halogeny jako światła do jazdy dziennej ale:
    - tak żeby nie świeciły się postojowe z przodu i tyłu
    - zmniejszona moc świecenia
    - no i co znaczy że gasną po zaciągnięciu ręcznego ? ( staje na światłach zaciągam ręczny i te światła gasną ? jak tak to czy da się to pominąć )
  • Krzylu
    Rider
    • 2008
    • 256

Witam
    miał ktoś problem z trzeszczącymi plastikami w słupku między drzwiami?
    Sciągałem dwa razy już te plastiki gdzie idą pasy dokręcałem śrubkę oraz owinełem taśmą zatrzask/wsuwkę która wchodzi na górze koło podsufitki i nic zero poprawy nadal jak jeżdżę po naszych drogach trzeszczy i mnie rozstraja nerwowo.Ktoś może poradził sobie z tym problemem.Poza tematem to strasznie to rozwiązano dwa wciski plastikowe jedna śrubka i wsuwka na górze ma trzymać plastik obłęd :evil:

Komentarz

• Bartus
      Ambiente
      • 2011
      • 210

Mam to samo. Pod ten wkręt co trzyma plastik dałem podkładkę EPDM, niewiele pomogło, ale zawsze coś. Dodam, że jest zima i te wszystkie plastiki bardziej trzeszczą niż przy wyższych temperaturach.

Komentarz

• Krzylu
        Rider
        • 2008
        • 256

Dałem podkładkę i nic zero efektów,w lato było podobnie.Chyba to silikonem albo pianką do okien zapaćkam :?

Komentarz

• Bartus
          Ambiente
          • 2011
          • 210

Zamieszczone przez Krzylu
          Dałem podkładkę
          Ale taką z gumką ???

Komentarz

• Krzylu
            Rider
            • 2008
            • 256

Nie takiej nie dawałem ale ten plastik ociera się albo o dolny plastik albo o karoserie
            Może ścisnąć te dwa otwory co są na środku w słupku(karoserii) w które wchodzą te spinki białe kwadratowe z plastiku??

Komentarz

• Bartus
              Ambiente
              • 2011
              • 210

Zamieszczone przez Krzylu
              Nie takiej nie dawałem ale ten plastik ociera się albo o dolny plastik albo o karoserie
              Może ścisnąć te dwa otwory co są na środku w słupku(karoserii) w które wchodzą te spinki białe kwadratowe z plastiku??
              Przecież pisałem o podkładce EPDM. To jest taka aluminiowa z gumka. Kup taką o średnicy 16mm. Kosztuje kilka groszy. U mnie trochę pomogło. Takie podkładki stosuje nawet jako dystans pod ramkę tablicy rejestracyjnej. Podczas zamykania klapy, ramka nie wali o blachę i nie niszczy lakieru i nie wydaje tego dziwnego dźwięku.

Komentarz

• Krzylu
                Rider
                • 2008
                • 256

Takie podkładki posiadam w garażu także zamontuje na próbę i zobaczę czy jest efekt.

Komentarz

• zepter00
                  RS
                  • 2008
                  • 2304

Trzeba rozpórki założyć i klatkę. :twisted:
                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...