Zamieszczone przez adaś
[Inne] Czy reflektor sam odparuje?
Zwiń
X
-
[Inne] Czy reflektor sam odparuje?
Witam,
Mam pytanie odnośnie budowy lamp w Skodzie Superb I (soczewki halogenowe). Od pewnego czasu parował mi prawy reflektor i to mocno. Dziś znalazłem winnego przy wymianie żarówek bo mi się jedna przepaliła. Okazało się, że głąby z ASO, które ostatnio wymieniały żarówkę mijania w prawej lampie przytrzasnęli dekielkiem kable idące do oprawki więc się dowiedziałem skąd mam wodę w reflektorze. Powiem szczerze, że jak zajrzałem do środka to trochę tam tej wody stoi Oczywiście dziś już pozamykałem wszystko jak fabryka przykazała i narodziło się w mojej głowie pytanie. Czy ta woda jakoś odparuje z tej lampy? Może przez odpowietrzniki czy coś. Czy może jednak trzeba czekać aż się zrobi mocno ciepło i wtedy na cały dzień zostawić auto na słońcu z otwartymi dekielkami lamp? Najlepiej pewnie by było wyjąć lampy i je osuszyć ale niestety nie mam możliwości, żeby zdjąć we własnym zakresie zderzak i je wyciągnąć. W najgorszym przypadku zlecę to zadanie mechanikowi ale chcę się dowiedzieć czy będzie to potrzebne? Może jednak ta woda sama z czasem zniknie z lampy?
Pozdrawiam!Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)
-
-
Dzięki za odpowiedzi. Będę musiał coś wykombinować. Z chusteczkami to może być ciężko bo dojście jest słabe. Może zmontuję zestaw strzykawka + wężyk i wyciągnę ile się da. Ewentualnie poczekam na lepszą pogodę i przewietrzę lampę :-) Mam nadzieję tylko, że ta wilgoć mocno lampie nie zaszkodziła...Takich amatorów jak z tego ASO to był pozabijał :evil:Skoda Superb I 1.9 TDI AWX 2005 (179KM/353Nm)
Komentarz
-
Komentarz