Jadę do pracy, dziś trochę wcześniej bo musiałem być na 7:30 i na dwupasmowej drodze, w mieście, gdzie o tej porze się to nie zdarza, zwalniam, jadę wolno, nagle przede mną widzę skodę favorit na awaryjnych, ale jedzie, i co widzę, opona zsunięta z felgi, felga nadłamana, tak że brakuje ok 1/3, ale auto sunie twardo do przodu ok 30 km/h, wjeżdżam na prawy pas i kobita twardo jedzie :shock:. Tak się zdarzyło, że na światłach stanąłem koło niej, pokazuje żeby otworzyła okno, otwiera, pytam "nie słyszy Pani, że ma "drobną" awarię, "no tak, ale nie wiem co zrobić, muszę dojechać do pracy, może zostawię auto i pojadę autobusem..." :roll:. Po 15 minutach w pracy pytam się czy widzieli takie auto i mówią, że tak, czyli chyba wybrała kontynuowanie podróży... :diabelski_usmiech
[O1] Plastik klapy bagaznika
Zwiń
X
-
Ambiente
- 2010
- 102
- Octavia III combi (5E5)
- ALH 1.9 TDI VP 90 KM
- BJB 1.9 TDI PD 105 KM
- CHPA 1.4 TSI 140 KM
Patrząc od światła stopu on się tam wsuwa na takie zaczepy metalowe. Na dole czyli na końcu klapy jest tylko na wciski.
Przy okazji, kiedyś jak demontowałem to ustrojstwo - właśnie opisywaną metodą siłową :lol: połamałem zaczepy plastikowe... i teraz klapa hałasuje...
Mógłby ktoś wspomóc fachową nazwą tej klapy? Kupiłbym taką bo obecna hałasuje jak stara k.... Nazwa, może numer z ETki będe wdzięczny
Komentarz
-
Zamieszczone przez giquswłaśnie opisywaną metodą siłową połamałem zaczepy plastikowe
trzeba robić to z wyczuciem i praktycznie sama się wypina, większy problem był z założeniem, bo robiłem sam, ale też dało radę bez uszkodzeń
Komentarz
-
-
Ja kilka krotnie rozbierałem wspomniana klapę i pomimo siłowania nic nie udało mi się urwać.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zakładać najlepiej we 2 osoby jedna zaczepia a druga w tym miejscu juz przytrzymuje zeby nie wypadlo z zaczepów i trzeba pamietać zeby przełożyć rączke do zamykanai a nie tak jak ja szzescilwy ze zalozylem a tu rączki nie przełożyłem :diabelski_usmiech
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
Komentarz