[O1] Cena za zaprawki punktowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

Zamieszczone przez Maicroft
    A potrzebne Ci to tak bardzo. Ja akurat ciesze się, ze przy DSG tego nie mam, bo bylby kolejni gadzet na liczniku, ktory nic mi nie daje
    Tak bardzo, to nie, tym bardziej że już na pamięć znam jego taktykę :wink: . Najbardziej przydaje się, kiedy się zapomnę i jadę dłuższy czas np. 80km/h na czwórce. Przy wyciszeniu Superba naprawdę się zdarza. A Tobie przy DSG to niby do czego miałoby się przydać? Przecież nie do podpowiadania, kiedy zmienić bieg... 8)

[ Dodano: Sob 07 Sty, 12 21:56 ]
    No to problem rozwiązany - po wielu bojach ze strony ASO Pol-Mot Połczyńska. Tzn. gwoli ścisłości: ich trzeba było tylko trochę "potrząsnąć", żeby się należycie sprawą zajęli, a to, że mieli spory problem ze znalezieniem przyczyny, to prawdę mówiąc nie dziwne... 8)

No więc: zgłosiłem sprawę przy okazji przeglądu gwarancyjnego, po przeglądzie dostałem odpowiedź, że elektryk sprawdził wszystko na wylot i... wszystko jest w porządku. Najbardziej osłabiło mnie pytanie, czy jestem pewny, że miałem w ogóle taki wskaźnik :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech . W każdym razie wysłali (podobno :roll: ) zapytanie do SAP, czy znają problem. Nie odpowiedzieli natychmiast, więc serwis stwierdził, że możemy tylko czekać i powiadomią mnie, jak SAP odpowie. Taaa, bo przecież tak im zależy, żeby mi pomóc... Po paru tygodniach postanowiłem znów się wziąć za temat (choćby po to, żeby zdążyć przed upływem gwarancji - marzec 2012). Tym razem z innym ASO oczywiście. A tam pan doradca mnie uświadomił, że jeśli Pol-Mot wysłał zgłoszenie do SAP, to odpowiedź z całą pewnością otrzymali po paru dniach. Dobrą, czy złą, ale podobno nie zdarza się, żeby trzeba było dłużej czekać. Więc ja za telefon, dzień dobry, ja kiedyś byłem w takiej sprawie, no i co tam? Wtedy słyszę pytanie gdzieś tam "w tle": "Rafał, był kiedyś taki przypadek, nie wiesz, czy tam coś było wysłane do SAP...?". No ładnie, aż tak z góry by mnie wtedy olali? Stanęło na tym, że dotrą do tamtego elektryka, bo może ( :roll: ) on coś zgłaszał.

No i za parę minut telefon: tak, rzeczywiście, już wiemy, musimy sflashować panu sterownik, możemy jutro? Super, zostawiłem samochód, a nazajutrz telefon: problem rozwiązany, przyczyna: wyjęty bezpiecznik :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech .

Specjalnie mnie to nie zdziwiło, bo tamto rozładowanie przeze mnie akumulatora miało związek właśnie m.in. z moim gmeraniem w bezpiecznikach. Ale wszystko robiłem z instrukcją w ręku, patrząc, od czego jest który z nich, żeby potem wszystko działało. No więc skasowali mnie na całe 2zł za bezpiecznik, dodając, że "właściwie powinienem jeszcze zapłacić za podłączenie do kompa, ale w ramach dobrej współpracy :lol: puszczą tylko przez sklep jako zakup części). Nic nie mówiłem, bo w sumie wina była po mojej stronie, ale pewnie głupio by im było w sytuacji, kiedy nie wykryli przyczyny w ramach przeglądu - przy którym, jak by nie było, podłączają kompa i to już na mój koszt.

Tak czy inaczej ciekawość mnie aż zżerała, który to bezpiecznik tak niebacznie wyjąłem. Na szczęście ten wstawiony przez ASO ma taki jakiś dziwny wygląd, więc od razu go rozpoznałem. No i - uwaga! - okazał się nim F22 (w komorze silnika) opisany w instrukcji jako... WOLNY :roll: :roll: :roll:

Tak więc wniosek dla potomnych: nie ufajcie w 100% instrukcji, a szczególną uwagę należy poświęcić bezpiecznikom opisanym "Wolny". Może się okazać, że jest tylko "prawie wolny" :wink:
  • Iwan89
    Ambiente
    • 2009
    • 183

Witam, na tylnych błotnikach wyskoczyły mi pęknięcia lakieru i ślady rdzy. Po jednej stronie są to dwa 1 cm punkty a po drugiej jeden 0,5 mm. Blacharz chce za to 350 zł, warto? bo mi się wydaje, że to chyba trochę drogo?

Komentarz

• suchy
      Rider
      • 2009
      • 682

Tak trochę z innej strony: jaki kolor lakieru masz :?:
      Było, minęło:
      RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Iwan89
        Ambiente
        • 2009
        • 183

Czarny, to dobra cena?

Komentarz

• suchy
          Rider
          • 2009
          • 682

Zamieszczone przez Iwan89
          Czarny, to dobra cena?
          E to szkoda bo mam srebrny lakier skodowski do takich zaprawek a sam również posiadam czarny samochód więc mi nie potrzebny leży.

Sądzę, że to dosyć spora cena jak za zamalowanie 3 punkcików na karoserii :?
          Było, minęło:

Komentarz

• Piratka
            L&K
            • 2009
            • 1016

Iwan89, to zależy od miejsca ale myślę że jak dobrze się rozejrzysz to spokojnie taniej wyłapiesz
            :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• krzysiek13
              L&K
              • 2010
              • 1155

Iwan89, zrób zdjęcie tego jak to są jakieś malutkie pryszcze, to przecież wystarczy punktowo zamalować. Mój sposób:
              Potrzebne są patyczki higieniczne i odrobina lakieru
              Czyszczę miejsce, odtłuszczam itd.
              Nakładam lakier patyczkiem i od razu ścieram nadmiar oraz to co się pochlapie dookoła ryski kolejnym. Wyschnie, przebija - no to jeszcze raz. Gotowe
              350zł za zaprawkę to zbrodnia w biały dzień.
              Octavia

Komentarz

• emikal10
                Ambiente
                • 2010
                • 105

Zamieszczone przez suchy
                Zamieszczone przez Iwan89
                Czarny, to dobra cena?
                E to szkoda bo mam srebrny lakier skodowski do takich zaprawek a sam również posiadam czarny samochód więc mi nie potrzebny leży.

Sądzę, że to dosyć spora cena jak za zamalowanie 3 punkcików na karoserii :?
                A ja bym chętnie od ciebie nabył taki lakier w kolorze srebrnym!

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

• dwaoka
                  Elegance
                  • 2010
                  • 927

emikal10, koszt w aso ok 35zł, kupowałem w zeszłym miesiącu.
                  bkc+dsg

Komentarz

• suchy
                    Rider
                    • 2009
                    • 682

Zamieszczone przez dwaoka
                    emikal10, koszt w aso ok 35zł, kupowałem w zeszłym miesiącu.
                    Heh a na alledrogo krzyczą sobie 48zł :shock:
                    Ale i tak moja propozycja dla emikal10 jest nadal bardziej konkurencyjna niż w ASO 8)
                    Było, minęło:

Komentarz

• krzysiek13
                      L&K
                      • 2010
                      • 1155

Zamieszczone przez dwaoka
                      koszt w aso ok 35zł, kupowałem w zeszłym miesiącu.
                      W pierwszej lepszej mieszalni lakierów 10-20zł
                      Octavia

Komentarz

• dwaoka
                        Elegance
                        • 2010
                        • 927

suchy, i tak to działa, bo dla większości ludzi "na allegro musi być najtaniej" i nawet nie sprawdzają innych miejsc
                        bkc+dsg

Komentarz

Pracuję...