[O1] hamulce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xplo
    Ambiente
    • 2010
    • 221

Właśnie takie ATE mi się pogięły po równo 1 tyś km. Jak wymienisz to daj znać jak u Ciebie.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Bo ATE jak sie pogna, to trzeba na nowo zahartowac na aucie. Beda potem igla :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Alberto
        Ambiente
        • 2006
        • 202

czy można kupić gumę te które są na zacisku hamulcowym i przez nie przechodzi śruba która przykręca zacisk do zwrotnicy. Przy jeżdzie do tyłu i hamowaniu coś mi puka i doszedłem do wniosku że to musi być to bo gumy na zawiasach mam powymieniane

Komentarz

• petras
          Ambiente
          • 2008
          • 171
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Alberto
          czy można kupić gumę te które są na zacisku hamulcowym i przez nie przechodzi śruba która przykręca zacisk do zwrotnicy. Przy jeżdzie do tyłu i hamowaniu coś mi puka i doszedłem do wniosku że to musi być to bo gumy na zawiasach mam powymieniane
          o jaką gumę ci chodzi? bo z tego co pamiętam zacisk nie jest przykręcany do zwrotnicy ale do jarzma, a jarzmo do zwrotnicy i to jest różnica

czy można kupić, pewnie tylko w zestawie z prowadnicami....koszt ok 50zł

Komentarz

• looker
            RS
            • 2008
            • 1886
            • Octavia II (1Z3)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Alberto, u mnie tak właśnie stukały klocki z przodu. Po wymianie (a był już na nie czas) jak ręką odjął
            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Alberto
              Ambiente
              • 2006
              • 202

Hm klocki mają 2 miesiące około 2000 km przejechane więc to chyba nie to jak dotykam zacisk po prawej stronie to nie ma luzu a ten po lewej ma wyczuwalny luz oczywiście na zwolnionym hamulcu wiem że to prowizorka ale założyłem termokulczliwą rurkę na śruby i wkręciłem przez te gumy w jarzmo luz chyba mniejszy zobaczymy czy nie będzie pukać

Komentarz

Pracuję...