Czesc
Oddalem turbosprezarke do regeneracji i Pan do mnie zadzwonil, ze mam popekany kolektor i moze to byc rowniez przyczyna oslabienia autka. Czy ktos jest z Was w stanie powiedziec mi jaka moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?
Z gory wielkie dzieki za pomoc.
Pozdrawiam
Bartek
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Nie wiem jak jak jest w O1 umieszczony kolektor wydechowy ale ja miałem podobny przypadek w felicji 1.6 Od jakiegoś czasu zacząłem wyczuwać spaliny w samochodzie i okazało się właśnie że mam pęknięty kolektor. Mechanik stwierdził że mogła trysnąć woda na gorący kolektor.
jesli kolektor wydechowy to rzecz w 1.8 T jak najbardziej normalna szczególnie w autach użytkowanych bez zachowania tzw zasad traktowania aut z turbo czyli chłodzenia po pałowaniu..i nikt tu młotkiem nic nie popsuł :lol: ......miałem to samo w poprzednim aucie z przebiegiem nieco ponad 100 tys km.....popzredni własciciel nie uznawał chłodzenia turbo.....efekt zajechana sprezarka i kolektor popekany w kilku miejscach....potem jeszcze słyszałem ze wogule pekajace kolektory w 1.8 T to czesta przypadłosc.
aha i jest to napewno przyczyna osłabienia auta...u mnie wychodziła po programie 160 KM :lol: ...po wymianie turbo i kolektora 198KM 8)
ale pociesz sie ze masz najlepszy 1.8T.......AGU 8)
Komentarz