Podczas gwałtownego przyspieszania auto przestaje jechać zapalają się wszystkie kontrolki łącznie z pasami i kasuje wskazania licznika (spalanie, kilometry)a czasami tylko check asr i ecp. Auto nie gaśnie. Podczas wolnego przyspieszania wszystko ok. Identyczna sytuacja na benzynie i na gazie. Vag pokazuje tylko 00771 ale w silniku nie pokazuje błędów. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Już pokazał.17645 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30): Open Circuit
P1237 - 35-10 - - - Intermittent
17647 - Fuel Injector for Cylinder 3 (N32): Open Circuit
P1239 - 35-10 - - - Intermittent
17648 - Fuel Injector for Cylinder 4 (N33): Open Circuit
P1240 - 35-10 - - - Intermittent
17646 - Fuel Injector for Cylinder 2 (N31): Open Circuit
P1238 - 35-10 - - - Intermittent
17834 - EVAP Purge Valve (N80): Open Circuit
P1426 - 35-10 - - - Intermittent
17956 - Boost Pressure Regulation Valve (N75): Open Circuit
P1548 - 35-10 - - - Intermittent
17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
P1118 - 35-10 - - - Intermittent
17841 - Secondary Air Pump Relay (J299): Open Circuit
P1433 - 35-10 - - - Intermittent
17939 - Camshshaft Timing Adjustment: Open Circuit
P1531 - 35-10 - - - Intermittent
17840 - Secondary Air Injection Solenoid Valve (N112): Open Circuit
P1432 - 35-10 - - - Intermittent
17695 - Boost Pressure Control Valve (N249): Open Circuit
P1287 - 35-10 - - - Intermittent
Proszę nie pisać co znaczą poszczególne błędy tylko gdzie szukać przyczyny.
Czy ktoś się orientuje czy błąd 17939 (przestawienie wałka rozrządu) może wskazywać na czujnik hala i czy ten czujnik jest w stanie spowodować takie objawy jak napisałem wcześniej ?
Przestaje przyspieszać zaczyna nim szarpać i zapalają się kontrolki przygasają światła. Wszystko dokładnie w jednym momencie nie w jakiejś kolejności tylko jednocześnie. Przeglądnął bym jeszcze masę silnika ale nie wiem gdzie jest.
A spróbuj wyłączyć ASR i wtedy zobaczyć czy będzie się działo to samo przy przyspieszaniu.
Rozumiem że jeżeli przyspieszasz delikatnie to bez problemu dojdziesz do 6000obr/min?
Czy na biegu jałowym jak gwałtownie wciskasz gaz też są takie kwiatki?
Wydaje mi się że to wina przekaźnika pompy paliwa - tyle że nie pasują tu zapalające się kontrolki i przygasające światła.
Raczej szukaj braku zasilania lub masy pod maska.
mikele4, sprawdź dobrze połączenia wtyczki i przewodów do kompa pod podszybiem, bezpiecznik od ECU na akumulatorze bo te błędy oznaczają, że przy gwałtownych obciążeniach silnika i co za tym idzie przeciążeniach nadwozia, praktycznie wszystkie ważniejsze obwody i zasilanie zostają przerwane. Sprawdź też czy podobne objawy masz na działającym na jałowym biegu silniku jak poruszasz przewodami przy kompie - może jakiś luz jest...
4tech trafiłeś w dziesiątkę ! Wieczorem wyciągnąłem aku bo chciałem się dostać do kabli pod nim. Minusowa klema podczas odkręcania obróciła się się na akumulatorze ale nigdy bym nie przypuszczał że to będzie przyczyną. Dziś rano problem ustąpił lecz po południu powrócił. Nie da sie dokręcić bardziej klemy ale myślę że jej wymiana powinna załatwić problem. Wezmę się za to jutro żeby nie kusić losu bo podejrzewam że komputerowi takie przygody nie specjalnie się podobają. Wszystkim zaangażowanym dziękuję za pomoc.
Cieszę się, że mogłem pomóc. Jak zrobisz z klemą porządek i będzie ok, to kliknij pomógł[/b]
[ Dodano: Czw 07 Kwi, 11 17:52 ]
Zamieszczone przez mikele4
4tech trafiłeś w dziesiątkę ! Wieczorem wyciągnąłem aku bo chciałem się dostać do kabli pod nim. Minusowa klema podczas odkręcania obróciła się się na akumulatorze ale nigdy bym nie przypuszczał że to będzie przyczyną. Dziś rano problem ustąpił lecz po południu powrócił. Nie da sie dokręcić bardziej klemy ale myślę że jej wymiana powinna załatwić problem. Wezmę się za to jutro żeby nie kusić losu bo podejrzewam że komputerowi takie przygody nie specjalnie się podobają. Wszystkim zaangażowanym dziękuję za pomoc.
Ale jak w końcu, pomogło? Zrobiłeś z tym porządek :?:
Komentarz