Mmm,to może z Al.Krakowskiej na Łazienkowską,zjazd na Pragę ,potem prosto nad Wisłą przy ZOO pod mostem Gdańskim.Wylecisz za rondem Starzyńskiego na Jagiellońskiej a tam na wysokości Brico w lewo i jesteś na miejscu :lol:
Za wysoka temperatura silnika??
Zwiń
X
-
Za wysoka temperatura silnika??
Dzisiaj stojąc w łódzkich korkach wskaźnik temperatury wskoczył na ostatnią kreskę przed czerwonym polem na ok 120 stopni. Minęło kilka minut zanim zjechałem na parking, po wyłączeniu auta, i powrocie do jazdy po jakiś 2 godzinach temperatura przez całą podróż z Łodzi do Tomaszowa była unormowana czyli 90 stopni... Czy mogłem w ten sposób przegrzać silnik czy tam uszczelkę pod głowicą? Wszystko chodzi elegandzko, nic się nie dzieje na pierwszy rzut oka, temp też trzyma odpowiednią. Co może być przyczyną? Gdzie szukać usterki?
-
-
a wentylator chłodnicy załączył się :?:
nie doszukuj się awarii silnika. Może zawiesza się termostat i nie otwiera pełnego obiegu :?:
Obserwuj temperaturę silnika.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Re: Za wysoka temperatura silnika??
Zamieszczone przez Sebastian_TMDzisiaj stojąc w łódzkich korkach wskaźnik temperatury wskoczył na ostatnią kreskę przed czerwonym polem na ok 120 stopni. Minęło kilka minut zanim zjechałem na parking, po wyłączeniu auta, i powrocie do jazdy po jakiś 2 godzinach temperatura przez całą podróż z Łodzi do Tomaszowa była unormowana czyli 90 stopni... Czy mogłem w ten sposób przegrzać silnik czy tam uszczelkę pod głowicą? Wszystko chodzi elegandzko, nic się nie dzieje na pierwszy rzut oka, temp też trzyma odpowiednią. Co może być przyczyną? Gdzie szukać usterki?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Ale rozumiem, jeśli nie doszło do czerwonej kreski to nie ma obaw, że coś wydmuchałem w silniku?
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 11 00:56 ]
Zamieszczone przez endryua wentylator chłodnicy załączył się :?:
nie doszukuj się awarii silnika. Może zawiesza się termostat i nie otwiera pełnego obiegu :?:
Obserwuj temperaturę silnika.
Komentarz
-
-
Re: Za wysoka temperatura silnika??
Zamieszczone przez Sebastian_TMDzisiaj stojąc w łódzkich korkach wskaźnik temperatury wskoczył na ostatnią kreskę przed czerwonym polem na ok 120 stopni. Minęło kilka minut zanim zjechałem na parking, po wyłączeniu auta, i powrocie do jazdy po jakiś 2 godzinach temperatura przez całą podróż z Łodzi do Tomaszowa była unormowana czyli 90 stopni... Czy mogłem w ten sposób przegrzać silnik czy tam uszczelkę pod głowicą? Wszystko chodzi elegandzko, nic się nie dzieje na pierwszy rzut oka, temp też trzyma odpowiednią. Co może być przyczyną? Gdzie szukać usterki?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_TMJak się mają wartości na wskaźniku do kreseczek? II kreska od połowy to jest 110 stopni czy 100?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz