picia136, czyli wszystko w porządku. 0.25litra na 10kkm to normalne życie w 2.0TDI-PD jak i 1.9TDI-PD
Zanik mocy 1,9 TDI + szarpanie przy przyspieszaniu
Zwiń
X
-
Zanik mocy 1,9 TDI + szarpanie przy przyspieszaniu
Witam,
na początku się przedstawię. Marcin z Poznania, skoda Octavia Tour 2005 1,9 TDI 110 KM (nie wiem tylko czy ASV czy AHF). Witam wszystkich serdecznie.
Problem z moją Octawią.
Przy przekraczaniu prędkości 120 - 140 km/h auto znacznie słabnie, nie ma mocy. Ostatnio zauważyłem, że dzieje się to na niższych biegach przy szybkim rozpędzaniu. Po tym zdarzeniu często pojawia się żółta kontrolka silnika i auto jedzie jakby brakowało połowy koni :-( Po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika wraca moc, jednak jak się mocno przyspiesza lub szybko jedzie jak powyżej, sytuacja się powtarza.
Drugi objaw - przy przyspieszaniu od 0 km/h nawet przy ciepłym silniku, słychać metaliczne odgłosy jakby coś ocierało, jednocześnie auto szarpie przy przyspieszaniu w chwili tych odgłosów. Efekt - nierównomierne przyspieszanie. Te odgłosy i szarpanie to ułamki sekund. Efekt nie jest ciągły - pojawia się czasami.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem?Pozdrawiam
Marcin
-
-
Zamieszczone przez moonrakerj23Przy przekraczaniu prędkości 120 - 140 km/h auto znacznie słabnie, nie ma mocy. Ostatnio zauważyłem, że dzieje się to na niższych biegach przy szybkim rozpędzaniu. Po tym zdarzeniu często pojawia się żółta kontrolka silnika i auto jedzie jakby brakowało połowy koni :-( Po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika wraca moc, jednak jak się mocno przyspiesza lub szybko jedzie jak powyżej, sytuacja się powtarza.
Komentarz
-
Komentarz