[O2] Moduł sterowania Oswietlenia Octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxacid
    Classic
    • 2011
    • 11

Zamieszczone przez Biszczu
    ja już część rozdałem
    nie no! umówmy się, że nie stoimy pod Biedronką i rozdajemy do paragonów powyżej 4,99 :diabelski_usmiech
  • Jabik23
    Classic
    • 2010
    • 25

Witam mam takie pytanie mianowicie gdzie znajduje sie moduł sterujacy oswietleniem w Octavia II ...mianowicie mam taki problem ,zostawiam przełacznik swiateł w pozycji auto zamykam samochod a swiatła same zaplaja mi sie po upływie roznego czasu czasami jest to godz a czasem nawet 4 kilka krotnie rozładowało mi to akumulator i teraz wyłanczam przełacznik swiateł w pozycji zero i jest ok ,czy ktos mogłby mi pomoc zlokalizowac cały moduł odpowiedzialny od tego .....
    Jabik23

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Jabik23, światłami steruje Centralna elektryka ( moduł jest nad nogami kierowcy, taka duża czarna skrzynka z wieloma kolorowymi wtyczkami ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Jabik23
        Classic
        • 2010
        • 25

Dziękuje za odpowiedz ....to czyli całym oświetleniem .....steruje moduł komfortu tak ......???
        Mam jeszcze pytanie czy do wymiany modułu potrzebne bedzie podłaczenie sie Vagiem czy polega to na wyciągnięciu wtyczek i montażu nowego modułu i będzie ok ....???
        Jabik23

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Jabik23, moduł komfortu to coś innego, tu chodzi o moduł Centralnej Elektryki. Do podmianki oczywiście potrzeba VAG-a, bo konieczne jest wpisanie odpowiedniego kodowania dla danego wyposażenia auta. Moduł Centralnej Elektryki może być też w różnych wersjach, więc trzeba dobrać odpowiedni tak, żeby obsługiwał to samo co stary.
          Jednak zanim zaczniesz coś zmieniać to warto by podpiąć VAG-a i zobaczyć, bo może zapisały się jakieś błędy, które powodują takie dziwne zachowanie auta...

BTW. Zapalają się wszystkie światła ( tak jak normalnie do jazdy )?
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...