Zamieszczone przez dwaoka
Problem z alternatorem
Zwiń
X
-
Problem z alternatorem
Witam wszystkich. Na początku chce uprzedzić że szukałem materiałów na ten temat ale nie do końca jestem usatysfakcjonowany ze znalezionych info, może podpowie mi ktoś coś więcej
Otóż w dniu dzisiejszym dotknął mnie następujący problem, podpiąłem furę do kompa i w sterowniku błąd 17911 czyli sygnał z alternatora do sterownika niewiarygodny. Zaniepokoiło mnie to więc dawaj sprawdzam ładowanie (bo kontrolka po uruchomieniu silnika normalnie gaśnie) i jest za małe, otóż na postoju przy wyłączonych wszystkich odbiornikach wacha się w granicach 13,5, a jak zagazuje do 4000 obr/min to wskakuje na 13,8 natomiast gdy włacze wszystkie odbiorniki spada do 13 i teraz pytanie.Czy możliwe żeby w prawie nowym aucie padł regulator napięcia mój przebieg to 43 tyś Octavia tour 2008 rok 1,6 bfq, a może to wina jakiegoś innego podzespołu. Na forach czytałem o jakiś pobudzaniach alternatora, jak to sprawdzić?
Czy może miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za wszelkie sugestie dotyczące możliwego sposobu rozwiązania tej usterki.
-
Komentarz