Problem z alternatorem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sikorek
    Classic
    • 2010
    • 8

Problem z alternatorem

Zamieszczone przez dwaoka
    4x4BKF, Roboczogodzina 3x w górę
    Tylko że to ja płacę a nie mi
  • Picasso_26
    Drive
    • 2008
    • 47

Problem z alternatorem

Witam wszystkich. Na początku chce uprzedzić że szukałem materiałów na ten temat ale nie do końca jestem usatysfakcjonowany ze znalezionych info, może podpowie mi ktoś coś więcej

Otóż w dniu dzisiejszym dotknął mnie następujący problem, podpiąłem furę do kompa i w sterowniku błąd 17911 czyli sygnał z alternatora do sterownika niewiarygodny. Zaniepokoiło mnie to więc dawaj sprawdzam ładowanie (bo kontrolka po uruchomieniu silnika normalnie gaśnie) i jest za małe, otóż na postoju przy wyłączonych wszystkich odbiornikach wacha się w granicach 13,5, a jak zagazuje do 4000 obr/min to wskakuje na 13,8 natomiast gdy włacze wszystkie odbiorniki spada do 13 i teraz pytanie.Czy możliwe żeby w prawie nowym aucie padł regulator napięcia mój przebieg to 43 tyś Octavia tour 2008 rok 1,6 bfq, a może to wina jakiegoś innego podzespołu. Na forach czytałem o jakiś pobudzaniach alternatora, jak to sprawdzić?
    Czy może miał ktoś podobny problem? Z góry dzięki za wszelkie sugestie dotyczące możliwego sposobu rozwiązania tej usterki.

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

ja mialem cos podobnego - padnieta dioda w altku dawala mi takie objawy

Komentarz

• konkon
        Rider
        • 2008
        • 667
        • Octavia I (1U2)
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Sprawdź kable od alternatora (prawdopodobnie połączenie alternator-sterownik uszkodzone, przetarte, zaśniedziałe...), potem przy akumulatorze.
        Konrad
        OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
        PerfectServiceBy DGW
        WhitePride :smokedevil

Komentarz

Pracuję...