Zamieszczone przez baca10
hamulec bebmbnowy nie działa
Zwiń
X
-
To byłby chyba już nadmiar szczęścia. Chyba że zróżnicować stronami auta. :PTagi: Brak
-
Po wymianie cylinderka hamulec w prawym tylnym kole nie działa. Ani ręczny ani nożny. Hamulec odpowietrzony i odtłuszczony. Co poprawić?
-
Mogą być 2 przyczyny. Kiepski zamennik który się zacina. Miałem takie przypadki wielokrotnie. 2 rzecz to może być zapchanyh przewodzik. Odkręć zawór odpowietrzania i sprawdź czy leci płyn. jak coś pisz na pvWyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
Płyn leci. Może już okładziny do wymiany ale nawet jeśli by były zjechane to by chociaż trochę brało a to ani nożny ani ręczny.
Komentarz
-
płyn zmieniany czy starty ?? miałem tak ostatnio po wymianie płynu na nowy jak ręką odjął
Komentarz
-
Dodano: Nie 10 Kwi, 11 21:42
Jak ręczny w bębnie nie działa to płyn raczej nie jest winny. Może samoregulacja nie zeszła wogóle po wymianie? Spróbój odkręcić 1 śrubę i za pomocą latarki i srubokręta ściągnąć dzyndzelek na dół.
Komentarz
-
Samoreulacja zeszła, a płyn został stary jedynie dolewka po odpowietrzeniu. Spróbuje wymienić płyn zobaczymy co będzie.
Komentarz
-
-
Cylinderek założyłeś dobry bo są dwa rodzaje. Na pewno dobrze odtłuściłeś wszystko ( bęben i szczęki) płynem do czyszczenia układów hamulcowych ?. Pedał masz twardy a tylko nie hamuje czy gumowaty ?
Komentarz
-
Ja jeszcze się dołożę... to że śrubokrętem ściągnąłeś samoregulator to wcale nie oznacza, że on działa. Jak wiemy posiada on na krawędziach ząbki które mają za zadanie utrzymywać szczęki w pewnym rozwarciu żależnie od zużycia okładziny. Jeśli regulator jest stary to nie będzie trzymał za Chiny i będziesz się męczył. Sprawdź dokładnie regulator i jego sprężynę. Zestaw naprawczy (razem z rozpierakami) kosztuje koło 50 PLN więc nie zbankrutujesz w razie czego
Komentarz
Komentarz