tadfi, imo bez relingów wygląda lepiej.
[O1] ogrzewanie szaleje raz grzeje raz nie? o co chodzi?
Zwiń
X
-
[O1] ogrzewanie szaleje raz grzeje raz nie? o co chodzi?
witam.
mam taki problem. mianowicie w skodzie oct o1 ogrzewanie raz działa raz nie... przy rozgrzanym silniku wieje zimnem nawet jak przestawiam na gorące. kiedyś dało się przełączyć z zimna na gorące po włączeniu dmuchawy na 4 -max i jakoś się przełączyło. teraz cały czas wieje zimnem i nic nie mogę zrobić..... co może być przyczyną?
szukałem na forum ale nie znalazłem nic podobnego :?:
-
-
Masz climatronic czy pokrętła? Jest tak jak mówi kolega powyżej. Prawdopodobnie nagrzewnica grzeje ale klapka zamyka dopływ ciepłego powietrza. Miałem sytuację zupełnie odwrotną. Wiało ciepłym powietrzem, gdyż był błąd silniczka V68 i cięgno nie zamykało powietrza od nagrzewnicy (u mnie jest climatronic). Jeśli masz pokrętła to zobacz czy z linką od pokrętła temperatury jest wszystko ok
Komentarz
-
-
jak dałem na 4 to wiało gorące powietrze i jak zjechałem na 1 to tak cały czas już było gorąco... nie dało się ustawić zimniejszego powiewu. teraz tylko zimne poowietrze leci. byłem u mechanika i powiedział że może klapki sie blokują bo przewody są ciepłe tak jak ma być. jutro może sam rozbiorę konsolę i zobaczę czy coś się nie zblokowało.
Komentarz
-
-
a więc byłem u mechanika i okazało się że w skodzie jak i golfie 4 często wyłamują się zaczepy przy obudowie od klap regulacji nawiewu. aby to naprawić trzeba ściągnąć całą konsolę :shock: ale obeszło się bez tego... koleś dostał się do tej obudowy i zablokował ją od spodu drewnianym klockiem hehehe klocka nie widać a on sam na takim rozwiązaniu jeździ już 3 lata :P i teraz regulacja chodzi jak nówka sztuka teraz serwis klimy i jazda
Komentarz
-
Komentarz