tadfi, imo bez relingów wygląda lepiej.
[O1] ogrzewanie szaleje raz grzeje raz nie? o co chodzi?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O1] ogrzewanie szaleje raz grzeje raz nie? o co chodzi?
witam.
mam taki problem. mianowicie w skodzie oct o1 ogrzewanie raz działa raz nie... przy rozgrzanym silniku wieje zimnem nawet jak przestawiam na gorące. kiedyś dało się przełączyć z zimna na gorące po włączeniu dmuchawy na 4 -max i jakoś się przełączyło. teraz cały czas wieje zimnem i nic nie mogę zrobić..... co może być przyczyną?
szukałem na forum ale nie znalazłem nic podobnego :?:
-
-
ale 2 węże ciepłe czyli przepływ jest.... i jak przekręcałem ręcznie na 4 to czasem się włączało ogrzewanie a teraz nie... ostatnio zmarzłem w aucie na zew 6,5 st c brrrr
Komentarz
-
szynol22, ale przepływ przez nagrzewnicę masz cały czas i dopiero jak otworzysz klapkę/ klapę to przepływa powietrze i masz ogrzewanie
Komentarz
-
-
jak zapchana to do wymiany ale czasami ludzie to czyszczą
moim zdaniem wadliwe jest działanie klapki lub samej linki albo obu tzn jedno z drugim się nie trzyma
Komentarz
-
Masz climatronic czy pokrętła? Jest tak jak mówi kolega powyżej. Prawdopodobnie nagrzewnica grzeje ale klapka zamyka dopływ ciepłego powietrza. Miałem sytuację zupełnie odwrotną. Wiało ciepłym powietrzem, gdyż był błąd silniczka V68 i cięgno nie zamykało powietrza od nagrzewnicy (u mnie jest climatronic). Jeśli masz pokrętła to zobacz czy z linką od pokrętła temperatury jest wszystko ok
Komentarz
-
mam ręczną klimę...
ale gdy nie ruszałem pokrętła od temp i była ustawiona na gorące to wiało zimnem, jak w tym czasie dałem dmuchawę na maxa 4 to się zmieniało i grzać zaczęło... to co podmuch wiatru sam przestawia klapkę? teraz nic nie działa i wieje zimnem...?? :?: :!:
Komentarz
-
Komentarz
-
jak dałem na 4 to wiało gorące powietrze i jak zjechałem na 1 to tak cały czas już było gorąco... nie dało się ustawić zimniejszego powiewu. teraz tylko zimne poowietrze leci. byłem u mechanika i powiedział że może klapki sie blokują bo przewody są ciepłe tak jak ma być. jutro może sam rozbiorę konsolę i zobaczę czy coś się nie zblokowało.
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
i właśnie niech mechanicy to robią bo tam rozbierania od ch* i ciut ciut
jutro zaprowadzę rano auto
Komentarz
-
-
-
-
a więc byłem u mechanika i okazało się że w skodzie jak i golfie 4 często wyłamują się zaczepy przy obudowie od klap regulacji nawiewu. aby to naprawić trzeba ściągnąć całą konsolę :shock: ale obeszło się bez tego... koleś dostał się do tej obudowy i zablokował ją od spodu drewnianym klockiem hehehe klocka nie widać a on sam na takim rozwiązaniu jeździ już 3 lata :P i teraz regulacja chodzi jak nówka sztuka
teraz serwis klimy i jazda
Komentarz
-
Komentarz
-
-
nie klocek jest na "stałe" teraz działa normalnie. tom2212 mechanicy tego nie zrobią bo mają cały dzień rozbierania auta a wezmą za robote z 50-100zł?? nie opłaca im się to. samemu trza to zrobić
ale pewnie zapomnę i sprzedam z klockiem hehe
Komentarz

Komentarz