Do czarnej Octavii białe felgi miodzioooo
[O2] Problem z ksenonami
Zwiń
X
-
[O2] Problem z ksenonami
Witam
Moja Octavia z silnikim BKD wersja elegance.
Wczoraj wieczorem włączając swiatła zauważyłem że podczas pozycjonowania jeden ksenon opadł na dół a drugi wisi w połowie swojego ustawienia do jazdy. Dziś rano sprawdzałem czy ten problem sie sam rozwiązał ale nadal ksenony źle świecą, przy pozycjonowaniu delikatnie je szaprnie tylko ale nie potrafią sie ustawić do normalnego poziomu.
Kiedyś miałem podobne objawy ale wystarczyło odpalić samochód na nowo i wtedy ksenony sie ustawiały juz poprawnie.
Koledzy co to może być ?? Co sprawdzić gdzie szukać przyczyn ??
-
-
boczoslaw, sprawdź najpierw czy oba czujniki, a właściwie ich dźwignie sterujące, są właściwie zamontowane. Ktoś ostatnio pisał, że ruda zeżarła mu śrubę mocującą popychacz przedniego czujnika i tez były podobne jazdy. Jak to nie będzie od czujników to trzeba podpiąć VAG-a i zobaczyć co pokaże. Będzie wtedy wiadomo czy szukać w czujnikach, przewodach, centralce czy w lampach...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boczoslaw...
A czy może to być np. zwykłe zawieszenie sie komputera ??
TUTAJ gdzieś w połowie strony masz foty umiejscowienia czujników z przodu i z tyłu.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
czujniki poziomowania to raczej nie sa gdyz jedna lapma mu zostaje w gore a druga w doł przy czujniku to obydwie lampy pracuja jednakowo to musi byc inna przyczyna najlepiej wycignac lampe i odkrecic przetwornice izobacz moze gdzies w srodku opadla dzwigienka...Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Komentarz
-
-
Koledzy, czy wiadomo co było przyczyną niepodnoszenia się ksenonów ?
U mnie jest to samo, a popsuło się po wizycie w serwisie skody gdy poprawili mi czujniki cofania. Czujniki działały ale trzeba je było ręcznie załączyć, teraz załączają się przy włączeniu wstecznego ale za to ksenony nie pozycjonują się. Lewy ksenon świeci ok 10 metrów do przodu , prawy trochę dalej ok 20metrów.
Tak czy inaczej złożę reklamację do serwisu.było O1 1.9, jest O2 FL 1.9 4x4 oraz O2 2.0 TDI PFD (jeden wydech) DSG 140kM
Komentarz
-
-
Już problemu nie ma. Błąd był po stronie ASO przy wymianie tylnych wahaczy, źle zamontowali tylni czujnik poziomowania świateł. Tylny czujnik można zamontować do góry nogami i też pasuje jak to montuje mechanik a nie elektryk. ASO niestety nawet nie przeprosiło - szkoda bo straciłem kilka godzin.
O tym błędzie doczytałem na stronie forum i porozmawiałem z elektrykiem w ASO o tym co robili mechanicy i jego sugestia też była od razu że to wina czujnika, wtedy właśnie światła ustawiają się w tryb awaryjny i świecą jak najbliżej samochodu.było O1 1.9, jest O2 FL 1.9 4x4 oraz O2 2.0 TDI PFD (jeden wydech) DSG 140kM
Komentarz
-
Komentarz