[O1] centralny zamek z pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dragunov
    Classic
    • 2012
    • 4

Gdzie szukać sensora AIRBAG Skoda Octavia 1997r 55kw/75KM 1.6 benzyna kod silnika AEE
  • grzesiek01
    Classic
    • 2011
    • 17

Witam!
    Jak można uruchomić centralny zamek z pillota?Wiem, że mam moduł komfortu bo szyby się otwierają/zamykają przy odpowiednim przekręceniu kluczyka. Mam też dwa piloty "scyzoryki", baterie wymieniłem na nowe, w pierwszym kluczyku po wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku zamykania dioda mruga, natomiast jak nacisnę przycisk otwierania to nic się nie dzieje, a drugi pilot w ogóle nie reaguje, tzn. nie świeci się ta lampka przy naciskaniu/trzymaniu przycisków.

Może jest tak, że nie ma jakiegoś modułu odpowiadającego za zdalne sterowanie?Czy sam moduł komfortu ma takie w sobie?

Jeżeli tak to pewnie trzeba coś aktywować kablem VAG ?

A jeżeli nie ma to proszę o wskazanie takiego modułu (najlepiej na allegro).

Bo rozumiem, że kodowanie kluczyków opisane na forum jest stosowane w przypadku gdy nie można uruchomić auta , tutaj nic nie zdziała?

pozdrawiam
    LPG - STAG 4

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

grzesiek01, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...mianie+baterii tu masz link, a w nim jeszcze odnosniki
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• grzesiek01
        Classic
        • 2011
        • 17

Gdy po naciśnięciu przycisku pilota zdalnego sterowania samochód nie zostaje
        odryglowany, wówczas możliwa jest sytuacja, że kod kluczyka i sterownika w
        samochodzie nie pasują do siebie. Może do tego dojść, gdy przyciski pilota były
        wielokrotnie naciskane poza zasięgiem działania układu lub została wymieniona
        bateria pilota zdalnego sterowania.
        W takim przypadku trzeba przeprowadzić synchronizację (inicjalizację):
        • Nacisnąć dowolny przycisk pilota.
        • W ciągu minuty od naciśnięcia przycisku odryglować drzwi samochodu
        kluczykiem.
        ten sposób nie działą , a co do kodowania kluczyków to trzeba mieć jeden sprawny rozumiem więc odpada.

Jak sprawdzić czy w samochodzie jest zamontowany moduł od zdalnego sterowania? A nie tylko sam moduł komfortu bez tej funkcji?

[ Dodano: Pią 22 Kwi, 11 14:45 ]
        Na nalepce w bagażniku i książce serwisowej jest m.in. kod:
        8QJ - klucz zamek z pilota (key for locking system with remote control)

więc wynika z tego, że to powinno działać a nie działa, czy ktoś może mi powiedzieć czy kodowanie kluczyków opisywane na forum przyniesie żądany efekt i czy można je przeprowadzić mając dwa kluczyki nie dziąłające?

pozdro
        LPG - STAG 4

Komentarz

• bobik77
          Classic
          • 2010
          • 15

Witam serdecznie.Piszę po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość i POMOC
          Przeszukałem forum lecz takiego przypadku nie znalazłem. Mam taki problem z moim autkiem,że jak zamykam z pilota to wszystkie drzwi się zamykają a od kierowcy otwierają i odwrotnie.Kostka w drzwiach jak najbardziej O.K ,Kable przetarte polutowane i dalej to samo.Dodam tylko,że zamek wymieniony w sierpniu.Niestety nie mogę sprawdzić jak się zamyka z kluczyka bo zamek kierowcy ani drgnie.Zamykając od wewnątrz panelem wszystko działa poprawnie.Jeszcze raz proszę forumowiczów o pomoc!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• ROBAL_26
            RS
            • 2010
            • 2320
            • Octavia I combi (1U5)
            • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

bobik77, musisz rozebrać drzwi kierowcy,zdemontować zamek i poprawić zimne luty na płytce,w najgorszym przypadku może być uszkodzony któryś mikrostyk w środku przy silniczku,bo jeżeli otwierając drzwi kierowcy zapala się lampka w kabinie to ten mikrostyk przy mechaniźmie zamka będzie sprawny. miłej zabawy. :szeroki_usmiech pozdro
            Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• bobik77
              Classic
              • 2010
              • 15

Dzięki za podpowiedź ale nie sądzę ponieważ lampka się zapala wszystkie szyby lusterka działają.Podmieniałem zamek na stary i to samo.
              A w tamtym nie działał tylko brzęczyk.Pozdro.

Komentarz

• andru123
                Elegance
                • 2010
                • 783
                • Toyota
                • ATF 2.0 MPI 120 KM

bobik77 wyjmij wkładke z zamka kierowcy
                nastepnie szerokim wkretakiem plaskim sprobuj zamknac i otworzyć , prawdopodobnie masz źle ustawiony ten element w zamku , w który wchodzi wkładka zamka , powinien bys pionowo

na forum masz opisane jak wyjąć wkładke
                jest O1 RS 1.8T XENON
                była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• bobik77
                  Classic
                  • 2010
                  • 15

Dzięki sprawdzę tę opcję.

[ Dodano: Czw 09 Cze, 11 22:29 ]
                  Niestety ta opcja też nie pomogła.Nawet jak przekręcę zamek śrubokrętem po wyjęciu wkładki to też zamiast się zamknąć otwiera i odwrotnie.

Komentarz

Pracuję...