dziwny problem z immobilizerem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlockbialy1
    Classic
    • 2012
    • 10

Mikrofonu nie było ani przy wiązce, ani nigdzie indziej w pudle. W niedzielę zamontowałem sobie maxidota i regulator oświetlenia deski , a to co zostało z przesyłki widać na poniższym zdjęciu:

Mikrofon powinien być podpięty do tej złączki na pierwszym planie.

W tle specjalnie położyłem antenę dachową, którą kiedyś kupiłem pod kątem bluetooth. Wprawdzie - ku mojemu miłemu zaskoczeniu :shock: - zestaw bluetooth od miśka^wro zawierał już antenę GSM, to jednak pójdę na całość i wymienię też antenę dachową. Tu pytanie:

misiek^wro, ile u ciebie kosztowałyby kable antenowe: GSM, GPS i np. DAB lub uniwersalny (te dwa ostatnie na wypadek, gdyby kiedyś coś mi odbiło i zdecydowałbym się na Columbusa - antenę GPS i quasi drugą antenę FM miałbym już wtedy podprowadzoną)?

Daj proszę znać czy znalazłeś mikrofon i jaka cena tych kabli. Jeśli nie masz mikrofonu, to chyba w ASO nie kosztuje on fortuny, więc problemu nie będzie. I tak się tam wybieram, bo podczas podłączania maxidota VAG CAN PRO pokazał mi błąd uszkodzonej świecy żarowej w silniku, a że silnika z założenia nawet się nie dotykam, to o wymianę poproszę ASO i przy okazji mogę zamówić ten mikrofon oraz ewentualnie w/w kable.
  • lukaszw1
    Ambiente
    • 2011
    • 223

Witam od niedawna jestem posiadaczem Octavii. 2 dni temu zapalił mi się immo na desce (autko z kluczykiem). Przyjechał polecony mechanik z VAGiem i okazało się, że auto wykasowało kluczyki z pamięci. Problem polega na tym że nie chce teraz w żaden sposób dopisać na nowo kluczyka. Cały proces przypisania przechodzi ok a na koniec nie chce go przypisać (zapamiętać). Ma ktoś może jakieś pomysły?
    Pozdrawiam Łukasz

Moja srebrzynka
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=55848

Komentarz

• misiek^wro
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8321

lukaszw1, padla Ci kostka immo - tj caly ten nadajnik chyba. W O1 mialem to samo :evil:
      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• lukaszw1
        Ambiente
        • 2011
        • 223

Zamieszczone przez misiek^wro
        lukaszw1, padla Ci kostka immo - tj caly ten nadajnik chyba. W O1 mialem to samo :evil:
        ta kostka to to co jest przy stacyjce w kolumnie kierownicy? czy ten chip w kluczyku? chip był zmieniany na inny i sytuacja taka sama. dziś mechanik ma wyjąć antenę z kolumny i sprawdzić pętle i mam nadzieję, że to będzie to bo już mu pomysłów brakuje.
        Pozdrawiam Łukasz

Moja srebrzynka
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=55848

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

lukaszw1, o wlasnie, fachowo sie to chyba petla nadawcza nazywa czy cos. Nie chodzi o pestke w kluczyku, tylko element, ktory kosztuje w ASO pińcset :roll:
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• lukaszw1
            Ambiente
            • 2011
            • 223

Na podmienionej pętli sytuacja bez zmian. Cały czas wywala błędy:
            01176-klucz,
            17978 -Zablokowany komputer sterujący