[o2] zamykanie bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fokus40
    Classic
    • 2012
    • 19

[o2] zamykanie bagażnika

Zamieszczone przez mrqtm
    i Panią w aucie trzyma,żeby nie ukradli Octavki
    no nie wiem... czy to nie zwiększa szans na kradzież :wink:
  • karuzel
    Ambiente
    • 2011
    • 210

[o2] zamykanie bagażnika

Witam

Problem dotyczy O2 Hatchback. Dotychczas klapa bagażnika zatrzaskiwała się pod własnym ciężarem, niestety ostatnio muszę co jakiś czas jej pomagać. Kręciłem już gumowymi odbojnikami ale zbytnio to nie pomogło. Czy jest możliwość regulacji zamka bagażnika? Jeżeli tak to będę wdzięczny za jakieś wskazówki odnośnie takiej operacji i narzędzi potrzebnych do jej przeprowadzenia.

Pozdrawiam

Komentarz

• czyzyk64
      Elegance
      • 2008
      • 866

jak najbardziej jest możliwość, kręcisz tym zamkiem na dole co jest w progu bagażnika, musisz zdjąć tą plastykową osłonę ( dwie śrubki plastykowe od strony koła zapasowego ) i potem mocno całość do góry,jest na takie metalowe zatrzaski - spinki , ukaże ci sie zamek przykręcony na dwie śruby torx, tymi regulujesz.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

karuzel, w 0II to jakos dziwnie te klapy sie zamykaja. Nie raz trzeba drugi raz poprawić - w 01 tego nie było - przynajmniej w tej co mialem
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• karuzel
          Ambiente
          • 2011
          • 210

No wlaśnie zauważyłem, że nieraz klapnie pod własnym ciężarem a nieraz trzeba poprawić, dobra w weekend się zabiorę za regulacje może coś wskuram. Dzięki za wypowiedzi. Zamykamy.

Komentarz

Pracuję...