witam octavka 1.6 fsi 115km kupilem okolo 1,5roku temu miala niesprawny egr ze wzglendu ze nie wplywalo to na nic w trakcje jazdy zwlekalem z wymiana az do DZIS wymienilem to ustrojstwo na nowe firmy VODO i pojawil sie problem auto jak jest zimne jest ok jak sie nagrzeje to przy stalej predkosci jak trzymam gaz "szarpie" jak by ktos dodawał i puszczał gaz za mnie o co chodzi prosze o pomoc
po odłoczeniu kostki egr auto jedzie normalnie , czy cos moglo sie uszkodzic przez ten czas jak jezdzilem bez tego ?
witam octavka 1.6 fsi 115km kupilem okolo 1,5roku temu miala niesprawny egr ze wzglendu ze nie wplywalo to na nic w trakcje jazdy zwlekalem z wymiana az do DZIS wymienilem to ustrojstwo na nowe firmy VODO i pojawil sie problem auto jak jest zimne jest ok jak sie nagrzeje to przy stalej predkosci jak trzymam gaz "szarpie" jak by ktos dodawał i puszczał gaz za mnie o co chodzi prosze o pomoc
po odłoczeniu kostki egr auto jedzie normalnie , czy cos moglo sie uszkodzic przez ten czas jak jezdzilem bez tego ?
jezeli jest ok i nie wywala byków to jezdzij bez egra, nie wiem jak jest w benzynie ale w dieslu często usuwa sie egr fizycznie i w ecu.
W poście http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=45020 (warto przeczytać cały - nie dużo tego jest), a konkretnie na drugiej jego stronie opisałem pewien problem (a raczej podałem linki do konkretnych tematów). Być może przez uwalony EGR zebrało Ci się nagaru i po prostu coś się zatkało.
W dieslach faktycznie odłącza się EGR, ale się zaślepia jego wlot do silnika.
Komentarz