niechce odpalic :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zygiaga
    Classic
    • 2011
    • 30

niechce odpalic :(

http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=718 nie wiem jak jest w twoim :?:
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

niechce odpalic

wczoraj po 2 dniowym nieodpalania auta, dzis wsiadam kluczyk w stacyjke kontrolki sie swieca i ladnie gasna i przekrecam zakreci raz jak flak potem drugi wyskoczy pare kontrolek i ani dgnie druga proba wogole raz cos tam pod masko ledwie sie poruszy i cisza 3 godz potem z kabli odpalilem , postal 10 min na wolnych obrotach i zgasilem, dzis rano odpalam i to samo niechce odpalic, patrzylem akumulatror :/ orginalny vw , i brudny - choroba czyzby wymiana na nowy.
    karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nawet się nie zastanawiaj. Wymieniaj aku na nowy.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Zapewne akumulator do wymiany, ale tak dla 100% pewnosci przeczyść jeszcze klemy.

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

13karolss, Dobrze by było po wymianie aku. Jeszcze sprawdzić czy gdzieś nie ma przebicia
          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• 13karolss
            Ambiente
            • 2010
            • 199

ehh teraz sprawdzalem ani drgnie -jedno przekrecenie i swiatelka na konsoli tylko zostajo kkolega powiedzial zebym sprawdzil poziom wody w srodku, no i pod prostownik zebym postawil na calo noc , i zobaczyl potem jak dziala :?:

Komentarz

• briano
              Ambiente
              • 2011
              • 178

Zamieszczone przez 13karolss
              ehh teraz sprawdzalem ani drgnie -jedno przekrecenie i swiatelka na konsoli tylko zostajo kkolega powiedzial zebym sprawdzil poziom wody w srodku, no i pod prostownik zebym postawil na calo noc , i zobaczyl potem jak dziala :?:
              Kolega ci dobrze radzi, sprawdź poziom elektrolitu jezeli jest go mało można minimalnie uzupełnić wodą destylowaną i postawić na noc na mały prąd pod ładowanie, ale jak mam być szczery to może to pomóc na klika kilkanaście dni wystarczy, że troche na postoju za długo posłuchasz radia lub przyjdzie zimno i po aku, więc raczej proponował bym wymianę aku nowy będziesz miał z głowy. Jeszcze tylko dla pewnosci podjedź do kogoś kto ma miernik i sprawdzcie czy nic nie kradnie ci prądu (jakieś zwarcie, radio itp)
              Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

• 13karolss
                Ambiente
                • 2010
                • 199

no to powiem tak,znawcow tutaj niemam, pomogl mi hindus :P dal mi prostownik, szczotke do czyszczenia i kable,odkrecilem klamry z aku, zaczol ararm wyc ale tak jakby zycie z niego uchodziloczyli coraz ciszej i wolniej, no i tak jak pokazal podloczylem do ladowania,najgorsze ze powiedzial ze jak wskazowka a jak podloczylem byla naskali na 10 (od 0-40) to przez godzine zeszla do zera a on powiedzial ze jak zejdzie do zero to naladowane a mowil ze calo noc powinno sie ladowac - co do tego elektrolitu to moj aku to 12v 80 ah 380 A DIN 640A/EN/SAE fabryczny VW z 2004 roku, a elektrolitu niesprawdzalem bo niemam jakmale dzwonilem do braciaka mowil ze jak pusto w akumulatorze to mi moze pierd...noc przez calo noc ladujoc,najgorsze ze niekupie nigdzie do poniedzialku albo nawet do srody nowego bo dlugi weekend :/ - pozostaej mi zlozyc rece i prosic boga o wybaczenie :cry:

[ Dodano: Sob 14 Maj, 11 18:07 ]
                dodam ze teraz patrzylem ze u mnie w akumulatorze jest jakies oczko szklane ale w srodku jak tak przez nie patrze z gory to widze cos tam metalowego- wyczytalem ze to jest bezosbslugowy akumulator i ze elektrolitu sie niedolewa :/ i niewiem odlocze ladowanie okolo 21 i zobacze :P

Komentarz

• briano
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 178

Skoro masz bezobsługowy to wymiana na nowy, a dlaczego długi weekend? nie rozumiem? W auchan, makro, slegrosie, na większej stacji paliw kupisz aku.

Komentarz

• 13karolss
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 199

wymiana na nowy mowisz choroba hmm no jak mus to mus, dlugi weekend bo nie jestem w polsce - dodam ze opieprze swojego mechanika na poczotku marca sprawdzal caly samochod :evil: i mowil ze akumulator dobry cos tam dotknol jakim miernikiem :twisted: i ze akumulator wporzodku poziom elekrtolitu

Komentarz

• briano
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 178

Słuchaj bo lampka od ładowania się nie pali tak?? Bo może ładowania nie ma ale nie sądze, może padł regulator ladowania ale to powinna się palić kontrola od ładowania, na wszelki wypadek niech ci ktoś zmierzy ładowanie czy jest ok. Swoją droga psizesz że aku tez leciwy więc obstawiam wymiane.

Komentarz

• 13karolss
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 199

tu gdzie mieszkam w promieniu 5 km oprocz ryb i ptakow to nikogo niema, hindus z ktorym robie to dal mi prostownik no i tym prostownikiem traktory on laduje to czyli dobry,za 2 tyg przyjedzie tutaj takim pan ktory tez mechaniką zajmuje wiec on zobaczy co i jak bo tutejsi to kompletni hmmm laicy, a to w tym oczku powinno cos sie palic kontrolka ?????? no to sie na 100 % niepali

dupa blada - 5 godzin ladowania pod prostownikiem, zakrecil 2 razy ,alarm zawyl i dupa blada zero reakcji ,kontrolki 3 sie swieca i to wszystko

Komentarz

• conan
                          Rider
                          • 2011
                          • 546

Teoretycznie te oczko na akusiu powinno ci się świecić na zielono, wskazuje to na sprawny naładowany akuś, pewnie poprostu padł ze starości.
                          A co do bezobsługowych akusiów to tylko taki chwyt marketingowy, normalnie z reguły pod naklejką jest klapka razem z korkami zatykające cele. Nie spotkałem jeszcze bezobsługowego w którym by nie ubyło elektrolitu.
                          Moja skodzinka o2
                          Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dupa blada - 5 godzin ladowania pod prostownikiem, zakrecil 2 razy ,alarm zawyl i dupa blada zero reakcji ,kontrolki 3 sie swieca i to wszystko
                            Niestety czas na nowy akumulator do Octavki. Wystarczy 72 lub 74 Ah.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Octan
                              Rider
                              • 2006
                              • 653

przez godzine zeszla do zera
                              Jeśli przez godzinę ładowania wskazówka natężenia prądu na prostowniku zeszła do zera to znaczy że twój akumulator ma pojemność baterii do latarki. Jedyna recepta to posłuchać rady kolegi kabanos13

Komentarz

• 13karolss
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 199

niestety wszyscy tzn 99% osob mnie uzmyslowilo ze nowy akumlator,wyczytalem gdzies ze mozna dolac wody destylowanej do tego bezobslugowego,podobno sa dojsca pod plastikiem ale z drugiej strony nie mam czasu na takie pierd...ly a jeszcze jak bede cos grzebal to moge popsuc, wiec wlasnie mam do wyboru akumulator 74 ah w moich parametrach w tutejszym sklepie skandynawskim - koszt 999 koron :? jak tezz przeczytalem ze wtedy przy tym podawanym napieciu wyjdzie szydlo z worka w jakim stanie sa swiece ,jak dziala alternator, oraz instalacja elektryczna i inne elementy hmm dziekuje za pomoc i wszelkie informacje ... zlosliwosc rzeczy martwych :P

Komentarz

Pracuję...