Ponieważ u mnie również słychać już klekotanie to czy do wymiany popychaczy konieczne jest zdejmowanie głowicy czy można zrobić to z góry zdejmując pokrywę zaworów :?:
Dzięki wszytki za odpowiedź. Wczoraj dolałem oleju bo było minimum. Teraz jest połówka i rzeczywiście już nie klekocze.
Co jest lepiej/taniej wymienić hydropopychacze (rozrząd był już robiony uszczelniacz nowy) czy zawory? A jak wymieniać zawory to od razu zmieniać uszczelkę pod głowicą? I jeszcze jedno jak długo mogę tak jeździć bez naprawy w tej chwili silnik chodzi według mnie dobrze.
Jak myślicie kiedy nadchodzi czas na wymianę popychaczy zaworów? Nie wiem czy wymieniać już teraz czy mogę jeszcze tak jeździć. Wiadomo koszt nie mały bo jak już głowica zdjęta to i uszczelkę warto zmienić. Chyba, że do wymiany hydropopychaczy nie trzeba zdejmować głowicy?
kolego control, zywotonsc hydropopychaczy jest przewidziana na ponad 100 tys .a co do wymiany to to nie jest tak drogo bo wymiana z czesciami nie powina przekroczyc 400pln .a jak długo dedziesz jezdził to twoja sprawa i dłurzej bedziesz jesdził tym wieksze prawdzo podobienstwo ze bedziesz zdejmowł głowice bo wypalisz zawory . do wymiany hydropopychaczy demontujesz te elementy które podałem 5 posty wczesniej no chyba ze chcesz robic odrazu remont głowicy .
ps. jesli nie znajdziesz nikogo w opolu kto ci to zrobi za te pieniadze w opolu zapraszam do wrocławia
Komentarz