kropeck, skontaktuj się z nokius on nam załatwiał ledy do o2 fl
Stuka z przodu
Zwiń
X
-
Stuka z przodu
Witam. Od jakiegoś czasu puka mi coś z przodu podczas przejeźdzania przez poprzeczne nierówności. Macane były koła i wyszedł tylko lekki luz na łożysku. Czy łożysko może stukać? Z tego co wiem to huczy jak się kończy. Co jeszcze może pukać z przodu? Magiel dokręcony, gumy wahaczy i śruby sprawdzone - są OK. Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie?
-
-
Re: Stuka z przodu
Zamieszczone przez g_jetsonWitam. Od jakiegoś czasu puka mi coś z przodu podczas przejeźdzania przez poprzeczne nierówności. Macane były koła i wyszedł tylko lekki luz na łożysku. Czy łożysko może stukać? Z tego co wiem to huczy jak się kończy. Co jeszcze może pukać z przodu? Magiel dokręcony, gumy wahaczy i śruby sprawdzone - są OK. Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Hej!
Podłączę się pod temat, bo wyszukiwanie mego przypadku, nie doprowadziło mnie do obcięcia palców, a do stanu w którym sam se, chyba je odgryzę!
Znarowiła się cośkolwiek ma Adela, bowiem zaczęło jej terkotać z przodka i raczej lewej stronie. Objawia się to przy jeździe, ale tylko na luzie i prosto. Nie może być to związane z przegubami, choć sam dźwięk mógłby świadczyć o tym. Jednakże nie jest to przyczyną hurgotu, bo przy skręcie w lewo czy prawo, poprawna cisza nastaje! Przy jeździe na biegu cisza jak w rodzinnym grobie i nie zależnie od szybkości! Podejrzewałem łożysko piasty i profilaktycznie zostało wymienione. Okazało się, że sfatygowanym było, lecz nie przyczyną wkurzającego mnie zjawiska. Podniesiona na żabie z lewej i prawej strony ponoć milczała na biegach i skręcaniu kierą, Zatem cuś innego ją boli? Tylko co?
Komentarz
-
-
Le-Ce, sprawdź cały układ kierowniczy d drążkami, końcówkami, maglownicą.
Tylko przy jeździe na wprost na luzie na ten układ działają minimalne naprężenia i mogą być stuki wynikające z luzów.Przy przyspieszaniu układ jest ściskany, przy hamowaniu rozciągany(w sensie działania sił), podczas skrętu to już sam pewnie wiesz.Pozdro.
Komentarz
-
-
Zawiecha jest ok!
Ewidentnie dźwięk nie powstaje na skutek nierówności, tylko wydaje go jakiś element związany z obrotami. Wydawało mi się, że to przegub wewnętrzny, co prawda, jeden suchy posmarowano, został jeszcze drugi. Nie zmieniło to postaci rzeczy. Mam niejasne przeczucie, że to związane jest ze skrzynią biegów. To już niestety poważniejsza zabawa i pewnikiem droższa
Komentarz
-
Komentarz