Klima

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dcf142
    Classic
    • 2011
    • 8

Klima

A jeszcze jedno pytanie - jaka jest pojemność układu hamulcowego - ile wchodzi płynu?
  • hose
    Classic
    • 2010
    • 21

Klima

HI

Mam taki problem z moją klimą(climatronik) wszystko działo ok tz chłodzi etc ale wczoraj jak wracałem z pracy i klima była na LO poczułem dziwny zapach w aucie wydobywający się z kratek.I to nie jest zapach "starej ściery" co oznaczało by czyszczenie klimy etc.Zapach ten jest raczej jakiś chemiczny.Sprawdziłem wizualnie czy nie ma żadnych wycieków , i jest wszędzie sucho.Klima włącza się ok, chłodzi, żadnych hałasów.Serwis klimy robiłem w ubiegłym roku w sierpniu.Ma ktoś jakieś pomysły? Z góry dzięki za odpowiedź.

Komentarz

• dylan80
      Rider
      • 2009
      • 625

a nie miałes czasem obiegu wewnętrznego włączonego?
      sprawdz jeszcze raz..
      u mnie na zamkniętym obiegu to jest taki zapach inny jakiś..... i to nie z butów moich

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

kup sobie taki spray do czyszczenia klimy, który jest bardzo łatwy w użyciu - ustawia się spray za dyszą do góry, włącza silnik i ustawia klimatyzację na maksymalną moc (zimno), przy zamkniętym obiegu powietrza. Samochód pozostawić na ok. 10 minut aż do całkowitego opróżnienia pojemnika.

Środek jest samoczynnie zasysany w kanały wentylacyjne i pozostawia długotrwały subtelny zapach.

Sprawdziłem u siebie i jest ok.Koszt to ok 15 - 20 pln
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...