A jeszcze jedno pytanie - jaka jest pojemność układu hamulcowego - ile wchodzi płynu?
Klima
Zwiń
X
-
Klima
HI
Mam taki problem z moją klimą(climatronik) wszystko działo ok tz chłodzi etc ale wczoraj jak wracałem z pracy i klima była na LO poczułem dziwny zapach w aucie wydobywający się z kratek.I to nie jest zapach "starej ściery" co oznaczało by czyszczenie klimy etc.Zapach ten jest raczej jakiś chemiczny.Sprawdziłem wizualnie czy nie ma żadnych wycieków , i jest wszędzie sucho.Klima włącza się ok, chłodzi, żadnych hałasów.Serwis klimy robiłem w ubiegłym roku w sierpniu.Ma ktoś jakieś pomysły? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
-
kup sobie taki spray do czyszczenia klimy, który jest bardzo łatwy w użyciu - ustawia się spray za dyszą do góry, włącza silnik i ustawia klimatyzację na maksymalną moc (zimno), przy zamkniętym obiegu powietrza. Samochód pozostawić na ok. 10 minut aż do całkowitego opróżnienia pojemnika.
Środek jest samoczynnie zasysany w kanały wentylacyjne i pozostawia długotrwały subtelny zapach.
Sprawdziłem u siebie i jest ok.Koszt to ok 15 - 20 pln"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Komentarz