[O2] Problem..... nie wiem z czym .....
Zwiń
X
-
[O2] Problem..... nie wiem z czym .....
hej,
nie wiem co to jest za część ani do czego służy...
zaznaczony element poluzował mi się chyba i na wolnych obrotach strasznie łomocze. czy ktoś może objaśnić co to jest i jak to naprawić.
zdjęcie nie jest z mojej skody ale poglądowe może byćZałączone plikiPozdrawiam
Pepet
-
-
jesli to jest to co zaznaczyłes to jest napinacz paska wielorokowego .co do naprawy to tylko sie wymienia ,ale nie zawsze napinacz jest do wymiany czesto sie zdarz ze sprzegieło na alternatorze sie zatrze to wtedy napinacz tez chałasuje wiec sprawdz czy sprzegiełko nie umarłodiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
jak na wolnych obrotach lekko skacze pasek, to może być i napinacz i sprzegiełko. aby sprawdzić czy to sprzęgielko alternatora to na wolnych obrotach włącz np. klime + światła, powinno wtedy glosniej hałasować i pasek bardziej latać. Jeżeli tak sie nie dzieje tzn po włączeniu dodatkowego obciażenia nic sie nie zmienia, to znaczy , że do wymiany napinacz paska . Przerabiałem to juz u siebie. Napinacz sam spokojnie wymienisz, natomiast ze sprzegiełkiem to musisz mieć specjalny klucz, jeżeli to sprzegiełko to uważam , że natychmiast trzeba robic, bo jak ci sie zatrze to zerwie pasek. Jak cos to pytaj.
Komentarz
-
Komentarz