Zamieszczone przez ruszok
[O1] Brak mocy 1.8 T 150 km
Zwiń
X
-
[O1] Brak mocy 1.8 T 150 km
Witam!
Temat się powtarzał ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na swój problem.
Więc tak, samochód stracił moc (octavia I 1.8 T 150 km), czytałem że problemem może być elektrozawór który przydało by się przeczyścić, lecz nie bardzo mogę go zlokalizować czy ktoś może wie gdzie szukać?
Także samochód był podłączony do komputera i wyskoczyły następujące błędy
561-kontrola dodawania mieszanki
1249, 1250, 1251, 1252 usterka wtrysku
Czy te błędy mogą mieć wpływa na owy problem i co one oznaczają(padnięte wtryski?)
Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam
-
-
Panowie mam skodę octavie 1,8T 150KM 1999r wersja 2000, zagazowana STAG4.
Mam wrażenie ze cierpi ona na chroniczny brak mocy od pewnego czasu.
Co sprawdzić w jaki sposób, jakie parametry by potwierdzić bądź odrzucić teorie o braku mocy.?Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez german81to te 4 błedy z wtryskiwaczy to jest raczej wina instalaci LPG .jesli masz kabel to zrób logi z przepływki kanał 2 i odczytaj wartosci z bloku 32 logi z kanału 115 i z 33 kanału na benzynie i wklej tu na forum postaram sie cos poradzic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez german81tak jak napiasłem wczesniej mozesz zlogowac przepływke i zmierzyc cisnienie doładowania manometrem podłaczonym do kolektora w czasie jazdy .jeszce w mozesz dodatkowo zlogowac sonde lamda z 31 kanału wszystkie logi robisz dynamiczne .auto jest zagazowne ?
czy tych czynnosci, pomiarow moge doonac u zwyklego mechanika czy trzeba juz jakiegos fachowca szukac.?Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
Komentarz